På Fyra Hovar

Oflyt, igen... hjälp!
Inte blev det någon ridning idag heller som det verkar. Det var ett jäkla oflyt med hästarna just nu.
Hela sommaren har varit ganska fuktig vilket har lett till att Ginnies hovkvalité har gått från perfekt till dålig. Antagligen har nu fukten trängt in i sömhålen i hovarna och gjort att hovarna "mjukats upp". Hennes båda bakskor är nu lösa trots att hon nyss blev skodd och den ena glappar 2 cm runt ena kanten där sömmarna släppt. Det har även börjat lossna bitar av hovväggen! Som tur är ska Johan hjälpa till och ta av bakskorna senare idag och så får jag se om jag låter henne stå inne och tar dit någon som kan lägga plast som stöd på hovväggarna eller om vi slår på skorna igen.

Är det någon som har något tips på vad jag kan göra?

#1 - evelinn åkerman

Oj vilken fin blogg!svar: det är inte så svårt faktiskt, skulle kunna göra ett inlägg om det om det skulle vara intressant att lära sig? Använder mig bara utav photoshop, de är lättare än vad folk tror ;)

#2 - Julia

Gå över till barfota! :) Hitta en duktig barfotaverkare och testa det.

#3 - Josefin

I stallet där jag har min ponny har det varit en häst i veckan som tappat en sko i sommar, på ett ungfär. Didde (min ponny) har inte gjort det. När jag märker att hans hovar börjar spricka smörjar jag det med hovfett och han har stått inne så hovarna torkat. Inte de mest fantastiska tipsen men något i alla fall:). Fin blogg!

#4 - linnea

Jobbigt läge! Har samma problem här... skorna blir lösa väldigt lätt. Finns inte så mycket att göra åt det tydligen när vädret är som det är =/

#5 - XOXO

Hej! :)

Har du en iphone eller känner någon med en som du kan tänka dig att överraska?

Du kan vinna ett iphone/ipod skal/tillbehör värt upp till 500kr

Direkt länk: http://laakinoiise.blogg.se/2011/september/utkast-sept-8-2011.html#comment

Men var gärna med för skojs skulle om du inte har iPhone

Gillar du inte reklam ber jag så otroligt mycket om ursäkt!

#6 - XOXO

Hej var med och tävla om dagens blogg där alla mina 100-120 läsare blir din här på http://laakinoiise.blogg.se/2011/september/dagens-blogg-fredag.html#comment

Följas på blogglovin?Förlåt om du inte gillar sånna här kommentarer! :)

#7 - Fotograf Sandra Kantojarvi

Sko av pållen och kontakta en hovverkare. :)

#8 - therese

jag har haft samma problem tidigare med min häst då det var kassa hagar som ledde att han fick fula hovar. Skorna lossnade en gång i veckan och hovarna trasades sönder. Jag försökte sköta om hovarna så gott det gick, hovfett, smörja, fukta, och där det trasades sönder som mest (hans hovar var brutalt söndertrasade) så tog jag plastic padding och smörjde på så hovarna blev hela. Det var inte förrän vi flyttade till egen gård med fina gräshagar som hovarna blev helt återställd, men det var vad jag gjorde iaf :) Innan jag flyttade honom bytte jag till en torrare hage så det blev lite bättre iaf.