På Fyra Hovar

Allright Sixten

Jag fortsätter att skriva lite om hästarna, och nu har det blivit dags för er att få lära känna Sixten lite bättre.

Namn: Allright Sixten
Kallas för: Sixten, Lille
Född: 2008-04-02
Ras: Svenskt Halvblod
Färg: Skimmel (kommer bli i alla fall)
Kön: Vallack
e. Aerline H 949
u. Ginnie Mae TH - Guido - Little Boy

Som ni kanske har lagt märke till så är det Ginnie som är Sixtens mamma. Sixten föddes en tidig morgon i April. Jag låg hemma och sov helt ovetande. Mamma som började jobbet tidigt hade i några veckor åkt till stallet tidigt tidigt varje morgon för att kolla läget. Denna natten hade hon varit där två gånger eftersom vi hade märkt att Ginnie började få mjölk i juvret. Men mamma fick inte se mycket mer än en irriterad Ginnie som tyckte att hon var där och störde mitt i natten.
Men så denna morgonen så ringde telefonen hemma. Vem ringer klockan 6 på morgonen liksom? Jag minns att mamma sa precis såhär: - "Eh, hej, det står en här".
Efter dem orden behövdes inte mycket för att jag och pappa skulle slänga på oss kläderna och skynda bort till stallet, och mycket riktigt så stog det en där. En liten krabat med långa vingliga ben som nyfiket kikade på oss.

Hela fölprocessen gick lysande. En snällare häst än Sixten har än så länge varit svårt att hitta. Sixten är alltid väldigt social och har varit sen han var liten. Vi har hanterat honom väldigt mycket ända sen han var liten. Hade man tur kunde han som föl slumra till med huvudet i mitt knä, ni förstår känslan va? Inte varje dag som det händer :)

När Sixten var ett år ganska drygt gjorde han sig rejält illa och vi visste inte om man skulle överleva eller kunna bli tillräckligt bra för att ridas. Han hade nämligen skurit upp hela kotan och det var ingen vacker syn. Men vi måste haft änglavakt den gången och efter en lång rehabilitering blev han helt återställd.

Just nu är vi mitt i inridnings fasen, någonting som är spännande och roligt. Framförallt eftersom han hittills varit väldigt snäll och arbetsvillig, och vi märker hela tiden resultat. Vi har som mål att kunna visa honom på 3-års testet i Maj.Någonting med blogg.se krånglar så det gick inte att ladda upp fler bilder efter detta. Nyare bilder får ni se senare.
#1 - Vickan

Vilken skillnad som har gått med honom, från att vara sött litet föl till att faktiskt vara en stor söt bjässe :P