På Fyra Hovar

Ihopsläpp med Ginnie och Sixten

Sist Ginnie och Sixten gick i hagen tillsammans var för drygt två år sedan. Sedan skulle Sixten vänjas av och för att göra det hela enklare har de inte fått gå tillsammans sedan dess.

Ginnie och hennes hästkompis har börjat gå ute på natten, men ingen i Sixtens hage ville ha sin häst ute nattetid. Det tyckte vi var synd, speciellt nu när det är gott väder.
Vi bestämde oss därför för att Sixten skulle få gå med Ginnie och Chester. Det är ju alltid lite nervöst att släppa ihop hästar eftersom man aldrig vet hur det kommer gå. Speciellt i detta fallet då Ginnie är Sixtens mamma.

Visst såg det ganska brutalt ut i början när Ginnie fullkomligt satte Sixten på plats med några rejäla utfall. Men sedan gav hon sig eftersom hon hade sagt sitt. Det var inga problem alls. Sixten får hålla sig på sin kant på behörigt avstånd från de andra två och det verkar inte vara några problem alls. :) Skönt!

Fler bilder dyker upp imorgon!

Dagens dressyrträning

Idag har jag och Ginnie haft dressyrträning för Margita. Som uppvärmning longerade jag henne så att hon fick jobba i låg form och bli varm i musklerna. Sedan var det i stort sett bara att köra igång med en gång.
Hon var riktigt fin idag!
Vi håller på att jobba med lösgjordheten och rakriktningen just nu. Det är så många saker att koordinera så det snurrar i skallen på mig. Jag har i alla fall konstaterat att det heter ridkonst av en anledning, för det är verkligen ett finlir och en konst att få allting att stämma överens.

Ginnie och jag är i en period där det sker väldigt mycket i utvecklingen just nu. Åt det positiva hållet! Det känns riktigt roligt när man ser resultat i utvecklingen.
Man skulle kunna se hela utbildningen som en trappa med massa trappsteg. Vissa trappsteg är större än andra. I vissa perioder kan det kännas som om man bara harvar med samma saker hela tiden, men helt plötsligt kommer man framåt. Precis som om man hade klivit upp ett trappsteg ;)Film på Ginnie utan gramanen

Jag fick ett önskemål om att visa en film på Ginnie när jag rider utan graman även om det var ett bra tag sedan nu. I söndags hade jag med mig kameran och mamma fick ställa upp som filmare.

Självklart lyckades vi tajma filmningen med den bråkigaste delen i passet. Nu ska jag inte komma med en massa undanflykter, det tycker jag annars är typiskt hästfolk. Att man vill framstå som bättre än man faktiskt är...

Men, vi hade ridit en stund när denna filmen togs  och jag orkade inte riktigt hålla ihop alla koordinationer. Tappar stödet lite på yttertygeln och hamnar i bakåtenergi. Vi tappar även balansen lite emellanåt. Det är sånt jag är medveten om och jobbar på så inga såna kommentarer behövs ;)