På Fyra Hovar

Kollar formen inför morgondagens träning

Imorgon ska Sixten och jag ha vår första hoppträning tillsammans! Det blir riktigt spännande förstås. Jag har inte tränat hoppning med någon av mina egna hästar på jag vet inte hur länge. Så på tiden är vad det är! Vi ska få vara med i en unghästgrupp vilket är kanon med tanke på hur lite vi hoppat Sixten.

Nu i eftermiddags testade jag dagsformen inför imorgon för att se hur han kändes. Det märks fortfarande att Sixten växer en del och inte har koll på kroppen. Men det gick okej i alla fall. Självklart kunde han varit mjukare, vilket säkert hade blivit resultatet om jag ridit ett längre pass. Men tanken var att spara på den energin som fanns och bara få röra lite på sig idag. Nu taggar vi för träningen!

Red Sixten och Ranett igår

Igår efter lektionerna var det dags för mig och Amelie att rida på två av de nya lektionshästarna igen. Den här gången bytte vi häst och jag hamnade tillsammans med Rannet, en 6-årig valack. Det gick hyfsat att rida och på slutet gick han riktigt trevligt.

Sixten red jag ute i den stora paddocken som nu fått bra underlag. Vi kämpade på som på träningen senast och tillslut blev det riktigt bra! Fina killen!

Uppstart med lektionerna

 

Igår började mina lektioner i stallet igen. Jag hade samma tre ridgrupper som förra terminen. Voltigen börjar först nästa vecka. Igår hade tjejerna teori i samtliga grupper där vi gick igenom vilka nya hästar som kommit, stallregler, vart alla grejer fanns och bekantade oss med hästarna. Första gruppen fick ta märket "vita hästen" vilket var uppskattat. Det blev en skön start på det hela och lovar gott. Jag ska jobba till och med v. 38 innan mitt vikariat ev är slut.