På Fyra Hovar

Film från löshoppningen igår
 
Jag skriver mer om gårdagens löshoppning en annan dag. Just nu är jag i full gång med att förbreda nyårsfirandet här. Ni får en film sålänge!
 
Julafton och uppskuret ögonlock


Är det inte alltid så att hästarna skadar sig när det är helg, röd dag, eller kväll? När mamma kom till stallet imorse hade Ginnie ett riktigt äckligt sår ovanför ögat. Det hade runnit blod i hela ansiktet på henne och även på olika ställen i boxen, så det såg lite smått brutalt ut. Veterinären har kommit och sytt henne med fyra stygn så förhoppningsvis kommer det läka fint. Men visst är det snopet dagen till ära...

God jul på er alla i alla fall!

Ridning denna veckan

Här kommer en sammanfattning på ridningen denna veckan. I måndags longerade jag båda hästarna över cavalettis i ridhuset. Sixten var så himla söt och hoppade studs över dem i början innan han förstod att det gick att trava över dem också. I tisdags red jag på Ginnie vilket gick bra. Speciellt på slutet när Manda hjälpte mig med några tips fick hon jobba på bra. Sixten fick vila sig i tisdags. Igår, onsdag fick båda hästarna vila sig från mig då jag jobbade hela dagen. Istället fixade mamma allt i stallet.

Idag var jag i stallet tillsammans med Manda och red. Tanken var att vi skulle ta fram ett gäng bommar. Men det var några från kommunen som höll på att laga dörrar och klättra på stegar på läktaren så vi gjorde bäst i att strunta i bommarna. Sixten gick bra i dressyren och Manda hjälpte mig mot slutet så han fick jobba bra. Sedan red hon på Ginnie medans jag mockade. På så vis blev båda hästarna ordentligt ridna och var väldigt nöjda när de kom ut i hagen.