På Fyra Hovar

Hoppträning med Chester

Idag var det dags för hoppträning igen med Chester. Det var ingen annan i gruppen som dök upp så det blev en intensiv privatlektion istället. Inte mig emot, vi fick ut dubbelt så mycket av träningen! Vi började med att longera som uppvärmning vilket är ett bra sätt om hästarna har lite bus i kroppen. Men också för att få ur vissa spänningar som annars kan uppstå i början av passet när det är mycket att titta på. Sedan fortsatte jag att jogga fram i trav och galopp på volten, uppsuttet.

I början av passet jobbade vi över bommar för att öva på lydnaden och avspändheten. Det fungerade hyfsat bra. Sedan travhoppade vi en dubbel kryssoxer med bommar framför och en galoppbom bakom. För min del gällde det att bara sitta helt still och skapa förutsättningar genom att sätta en bra rytm mot hinderövningen. När vi hade jobbat med övningen i båda varven blev övningen istället i galopp med samma lugna rytm.

Vi hoppade också på en båge med kryssoxern i mitten och ett kryss/räcke på vardera sida på relaterat avstånd. Denna övningen var också bra för lydnaden och gjorde att jag kunde hitta ett jämnt flyt mellan hindren och på så vis få en bättre känsla. Sedan hoppade vi en bana med samma linjer i lite olika varianter. Träningen i sin helhet gick mycket bra och det går framåt för varje gång! Vi börjar komma på knapparna och förstår varandra bättre och bättre. Riktigt skoj när man kan ha en sån bra känsla!Film kommer i morgon!