På Fyra Hovar

Hinner inte med


Hej på er! Här är det fullt upp. Idag och igår jobbar jag mellan 8-16. På eftermiddagarna är det mycket annat som ska fixas. Igår var hoppträningen inställd, men istället åkte alla elever hem till Sofia (vår tränare) för många diskussioner, glögg och pepparkakor. Mamma longerade båda hästarna så de fick röra på sig ändå. Idag är det jag som ska fixa stallet när jag har slutat jobbet. Ska försöka hinna rida båda hästarna idag. Har jag tur kan jag fjäska till mig lite stallhjälp ;)

Toppenvecka
 
Den här veckan har det verkligen gått bra ridmässigt. Då jag har varit ledig har många förmiddagar spenderats i stallet och båda hästarna har blivit ridna varje dag. På Ginnie märks det så tydligt att hon behöver mycket motion. Hon blir en helt annan häst när hon får gå mycket mer intensivt, och det blir framsteg med en gång. Sixten gjorde en väldigt bra träning i onsdags, och har fått gå lite lugnare efter det. Igår fick han vila sig. Idag däremot är tanken att vi kör igång igen. 
 
Det finns filmer på Sixten både från förra hoppträningen och från träningen i onsdags. Jag hoppas på att få dem snart så jag kan dela med mig till er. Dessutom är det alltid roligt att kunna se hur ridningen ser ut och inte bara hur det känns. 
 
Sötan igår


Vi tog ett rejält pass i paddocken igår, Ginnie och jag. Vi bytte koncept litegrann och hon fick gå i sitt egna tempo passet igenom. Hon blir lätt spänd så fort man ska bromsa och styra över hennes takt, så därför var mitt mål med ridpasset att bara få henne stadig i handen. Det lyckades faktiskt ganska bra och känslan genom passet var bra. Sen om hon gick i form eller inte var inte det viktigaste. Hon var väldigt nöjd efter passet och gick med huvudet lågt och bara frustade. Så jag ska fortsätta rida henne efter det konceptet!