På Fyra Hovar

Två favoritbilder från igår
Stalljobb och ridning


Igår hade jag en ledig dag och många timmar spenderades i stallet. Jag red Sixten i paddocken och han kändes fin. Pappa kom förbi och fotade lite så bilder kommer senare. Vi jobbade med mycket galopp efter en lång uppvärmning. Jag kom även på att Sixten skjuter ut rumpan åt vänster när man gör halt. Vi fick jobba en del med raktiktningen just därför.

Idag jobbade jag i stallet imorse. Det gick bra trots att jag fick lägga om min plan lite grann. Det var riktigt kul att jobba idag.

Toppendag på Scandinavium


Vilken toppendag vi har haft idag mamma och jag! Vi tog tåget till Göteborg i förmiddags och gick sedan till Scandinavium för att njuta av hästshowen. Inledningsvis hann vi se slutet av första klassen som var en 1,40 hoppning. Vi satt sedan kvar och väntade in nästa klass som var en 1,45 hoppning med betydligt fler startande. Vilka fina hästar många av dem! Lite dreggelvarning från läktaren kan erkännas... Några hästar fastnade speciellt på näthinnan och en av dagens favoriter var Luciana Diniz häst Lady Lindenhof. En liten fux med lång ljus man som såg ut som en ponny. Liten och charmig! Det blev en spännande klass som var rolig att följa. Det bjöds på både fin ridning att ta efter men även stilar som jag inte skulle föredra. Snyggt och prydligt är min grej!

När hoppklasserna var slut gick vi ner till mässan där vi flanerade runt bland de flotta butikerna. Klämde och kände på mycket fin utrustning som jag mer än gärna hade köpt. Dagens enda investering blev dock nya gummisnoddar att knoppa med för endast 19:-, haha. Vi behöver inget speciellt just nu och bestämde oss därför för att lägga pengar på träning istället för att köpa en massa grejer vi inte behöver. Det var nära att bli ett par nya ridstövlar trots att vi inte skulle handla, men de fanns inte i min storlek. Hittade en så himla fin kavaj också med bling så det räckte och blev över, men prislappen och min plånbok kom inte överens.

Innan vi sprang mot tåget i regnet var det dags för dressyrclinic med Kyra Kyrklund. Vilken fantastisk människa! Med en hel del humor och stor kunskap berättade hon och gav många tips kring Grand prix och dressyrtävlande i allmänhet. Jag fick flera stycken aha-upplevelser under den timmen vi kikade. Det var en väldigt inspirerande dag och jag laddar nu för att själv satsa vidare med träningen. Längtar som sjutton till Falsterbo.