På Fyra Hovar

Dressyr i ridhuset
 
Vi bestämde oss för att göra ett försök att rida i ridhuset idag. Vi var nämligen i stallet på dagen då det var varmt ute och fullt med flugor. Det nya underlaget har nu varit klart en liten stund och jag tänkte att jag kunde ge det en ny chans. Det var något bättre än sist jag red där, men fortfarande var fästet dåligt vilket gjorde att Sixten snubblade en del. Han har lite svårt med att få med sig alla ben, och då inte underlaget håller att trycka ifrån mot blir det ännu svårare att få honom stadig. 
 
Dagsformen var något stel och trött. Jag upplevde det som att det var lite stumt här och var men jag gissar att mycket berodde på att han spände sig när underlaget släppte ibland. Han gjorde sitt bästa i alla fall och vad mer kan man begära. Passet blev kort och intensivt i värmen och gick mest ut på att lösgöra och röra på kroppen. Jonas filmade lite, så jag delar med mig av den så fort jag fått in den i datorn. Imorgon tar mamma hand om hästarna medan jag är i Göteborg och spelar fotbollsturnering. 
 
Bilden är från treårstestet. 
 
 
 
Behandling på Ginnie


Idag blev det äntligen dags för Ginnie att få en behandling och genomgång för att se vad orsaken till hennes hälta kan vara. Margita kom till stallet nämligen och vi valde att låta henne kika på Ginnie först. Vi longerade henne på gårdsplanen inledningsvis och hon markerade i båda varven, mer i höger varv och på vänster framben.

Snabbt såg Margita att hon var svullen på vänstersidan på bringan. Det konstaterades att hon har eller se haft en stor blödning vilket antingen orsakats av en spark eller att hon gått omkull. Det hade även orsakat en låsning i bäckenet på vänster sida och spänningar i nacken. Hon fick loss en del men det kommer förmodligen ta ett tag att få bukt med problemet.

Till att börja med ska Ginnie masseras och stretchas. Sedan ska hon börja skrittas till fots för att se hur hon svarar på massagen och stretchingen innan man sitter upp. Vi får se om det behövs en till behandling längre fram. Tills dess har vi något att jobba vidare med.

Kvällspass


Det blev ett sent kvällspass igår. Vi red på gräset mellan paddockarna, mitt favoritställe. Med en stunds framskrittning och det vanliga galopp i lätt sits var vi uppvärmda. Jag hade redan innan passet bestämt mig för vilken känsla jag ville uppnå och vad jag ville få ut av ridpasset. Det gjorde det också lättare för mig att komma dit.

Jag började med galopparbetet, och vi höll oss på en volt. Han fick galoppera aktivt och samtidigt behålla bärigheten. Han var överraskande balanserad måste jag säga. I ena varvet har han ganska svårt att ställa sig inåt så vi kämpade med det en stund. Jag försökte tänka på de tips jag fått av Manda de gånger hon har coachat mig och det funkade bra.

Även i traven kändes han fin. Vi övade mycket på tempoväxlingar och han var känslig både för framåtdrivande och tillbakahållande hjälper. Det var riktigt roligt när han svarade så fint och vi börjar komma på hur vi ska göra.

(Bilderna är tagna på väg hem från hagen)