På Fyra Hovar

Ridfri onsdag men nu kör vi igen


Vi hann inte med att rida igår så hästarna fick vara ute länge i det fina vädret. Nu är jag taggad på två bra ridpass. Jag tog precis in hästarna som nu står inne och äter lite innan det är dags för ridning. Det är alltid bra att grunda med något. Tyvärr är paddockarna fortfarande frusna, annars hade jag ridit utomhus. Men det får bli varsitt pass i ridhuset istället.

Ridning måndag- tisdag


Igår red jag ut med Ginnie en lång tur i det fina vädret. Helt underbart! Sixten fick ta en liten tur, men var så pigg så han fick springa av sig i ridhuset.

Idag hade vi dubbla stalljourer och var ganska sent i stallet. För att Sixten skulle få jobba och bli av med energi utan att man grejar för mycket i munnen på honom. Longering blev lösningen på de och han behövde det verkligen. Det kan vara skönt för honom att jobba utan ryttare på ryggen. Ginnie och jag red barbacka en sväng under tiden och det gick riktigt bra! Hon var lugn och fin trots att jag åkte runt i mina hala termobyxor.

Halm i boxarna


Vårat spån är nästan slut hemma. Men istället för att köpa en ny pall fick vi tag på fin halm. Halm tycker jag är det mysigaste man kan ha till hästarna. Det känns väldigt hemtrevligt på något sätt. Nackdelen är väl att hästarna gärna äter lite väl mycket av den. Men å andra sidan har de något att greja med hela tiden.