På Fyra Hovar

Födelsedag och roliga besked
 
Dagarna  har gått snabbt och jag har hunnit fylla 20 sedan sist. Det var igår, så jättelänge sedan var det inte sedan jag avancerade in i vuxenlivet. Vi fick också det roliga beskedet att Ginnie ska få börja sättas igång under ryttare lite smått. Hon var hos veterinären igår och såg då riktigt fin ut. Jätteroligt! Om det är någon som är nöjd över att vara tillbaka under sadel är det Ginnie. 
 
Även Sixten har varit fin de senaste dagarna och han gör framsteg. Han har blivit starkare i galoppen och bär sig bättre. Det handlar mest om att jag ska hålla nivå på ridningen. Det är mycket häst att sitta på stundtals. Jag får påminna mig själv då och då om att inte sitta och åka häst bara utan att involvera mig själv i ridningen, hela tiden. Jag behöver också träna på att vara mjukare i min hand. Vi har hållt oss ute och ridit där det varit mest svikt i underlaget, men i och med att det blir kallare ute har jag även funderat på vart man kan åka och rida i vinter. Har ni något tips på ridhus med bra underlag i närheten av Trollhättan får ni gärna säga till! 
 
 
Nya benskydd

Ganska så rena på bilden, men efter ett ridpass blir det lätt så. De passade perfekt på Sixten och det kommer underlätta att de inte trillar av i farten som de gamla. De är köpta på Hööks för övrigt.

Förutom nya benskydd blev det även varsin ny reflexjacka till mig och mamma. I de kommer vi synas ordentligt och inte eller frysa - perfekt! 
Dressyrpass tisdag 12/11
 
Igår kom jag äntligen iväg till stallet då jag kunde samåka med Manda. Jag hade gott om tid på mig att fixa med hästarna vilket var riktigt skönt. Sixten fick ett rejält träningspass som började med en lång uppvärmning i skritt inne i ridhuset. Sedan körde vi igång med en gång. Jag kände mig motiverad och påminde hela tiden mig själv att vara aktiv och involverad i min ridning. Det funkade riktigt bra och vi kom snabbt in i ett bra flyt. Sixten kändes riktigt trevlig och svarade fint för alla hjälper. 
 
Det var dock lite hårt i ridhuset och det kändes att Sixten spände sig även om det kanske inte syntes. Mot slutet av ridpasset gick jag därför ut med honom i paddocken och arbetade vidare. Där märktes det en stor skillnad och han slappnade av mycket mer. Ett bra underlag gör mycket för ridningen och inte minst när man har en så stor häst som Sixten. Ett bra ridpass blev det och vi var både ganska trötta efteråt. 
 
Det blir många gamla bilder just nu.