På Fyra Hovar

Stallpyssel
 
I eftermiddags/kväll har jag varit många timmar i stallet och myst. Jag hade all tid i världen på mig och behövde inte stressa vilket var så skönt. Det var de vanliga rutinerna med mockning, fyllning av höpåsar och ja, ni vet vad jag menar. Självklart ingick pyssel med hästarna och matning med goda äpplen.
 
När mamma sedan kom fixade vi halm i boxarna och jag hängde fram höstsäsongens täcken. Vi hade även stalljour ikväll så det tog en stund extra. 
Återbesök


Igår var jag hos veterinären på återbesök med Sixten. Jag lastade på honom själv för första gången och det gick jättebra. Duktiga lilla häst! Sedan körde jag ner till Ale, lastade av Sixten i en box och skjutsade Jonas till tåget innan jag åkte till veterinären igen. Där fick gipset bytas och de såg ut att läka ganska bra. Sixten såg fin ut när jag sprang med honom och hon tyckte även att han hade lagt på sig mer hull. 

Det var en väldigt groggy häst som skulle tillbaka hem (det lugnande medlet tog hårt) så med hjälp av en annan kille som var där med sin häst baxade vi in Sixten i transporten. När han hade kvicknat till var det bara för mig att köra hem och lasta av igen, helt själv den här gången. Vi ska på nästa återbesök på fredag.
Installning


Vi har nu stallet in hästarna igen. I och med att Sixten inte får bli blöt om hoven då han har gips står han inne större delen av dagarna. Det enklaste blev då att ha hästarna på samma ställe. Däremot går Ginnie fortfarande ute på natten, men i sin vanliga hage. 
 
Installningen innebar att vi fick skura i ordning vattenkoppar och krubba, märka upp nya höpåsar och kraftfoderburkar, strö upp ordentligt och allt som hör till. Det ska vara ordning och reda från början.