På Fyra Hovar

Hoppning över titthinder
 Bilden är inte från idag.
 
Tidigare idag bestämde vi oss för att hoppa hinder med en mer "tittig" karaktär. Jag släpade in tre oljefat, ett smalhinder med konor i och den stora vattenmattan. Sixtens första reaktion var att tvärnita i dörren och titta till ordentligt. Så vi fick börja passet med att jag ledde runt honom runt de hinder jag hade byggt upp för att han skulle våga gå förbi och nosa på dem. Tanken var att det skulle bli så avspänt som möjligt inför ridningen. 
 
Vi värmde upp med en studs på medellinjen. Sedan fortsatte vi med vattenmattan på vilken vi först ställde en "sockerbit" (cavaletti) och sedan två på höjen. Vattenmatta är inget problem utan han hoppade väl över den genom hela passet. Även smalhindret hoppade Sixten över riktigt bra. Det är jag själv som tycker att smalhinder är lite läskigt att hoppa, så det blev en bra träning för mig själv. Tunnorna var det hinder som var läskigast för dagen, men Sixten är schysst och hoppar allt jag styr på. Oerhört tacksamt för mig som ryttare att han inte ballar ur på läskigare hinder. 
 
Det blev ett intensivt och bra pass och känslan var bra. Sixten hoppade upp sig och var reglerbar och jag hade en bra känsla för distanserna. Mamma filmade lite under hoppningen så jag visar er senare.