På Fyra Hovar

Kvällsjogg
 
Efter en liten missberäkning av mig blev det sen ridning idag. Jag trodde att det var lektioner som vanligt idag, men det är ju jullov! Så kan det vara när man har varit på semester... Det blev en kortare jogging för hästarna. Sixten var trött idag, men mjuk i kroppen. Ginnie var istället väldigt pigg. Hon ska få ett ordentligt pass på onsdag då hon verkligen ska bli av med överskottsenergin. 
 
Hästarna är väldigt nöjda med att gå tillsammans i hagen. Och det sköna kalla vädret gör att de inte vill komma in. Jag tror att de skulle trivas bra med att gå på en ordentlig lösdrift. 
Hoppning och trim
 
Bilderna är tagna för en liten stund sedan med pappas nya kamerautrustning. Jag red båda hästarna i ridhuset idag. Ginnie fick mest jobba på platten, medan jag hoppade mer med Sixten. Båda hästarna var riktigt fina idag! Det slog över lite för Ginnie mot slutet av passet. Hon har vilat en vecka så det fanns mycket energi. Rider jag inte tillräckligt med känsla så märks det tydligt. Men av passets början var hon kanonfin. Hon är verkligen på rätt spår. 
 
Sixten och jag värmde upp med studs och några små serier och avslutade med att hoppa lite högre. När han blev varm och kom igång blev han riktigt trevlig. När han kommer igång känns han inte alls stor att rida på, men innan dess kan det vara lite kämpigt. Vi tog ett språng på 1,25 m idag vilket är det högsta vi har hoppat tillsammans och det kändes riktigt bra. Efteråt avslutade jag med några små skutt. Jag vill alltid avsluta varje hoppdag med att hästen ska tycka det är lätt och på så vis få en positiv upplevelse av hoppningen. 
Tillbaka på hästryggen
 
Vi kom hem från fjällen igår så idag var det dags att inta stallet igen. Nu när det är fruset i marken fick Ginnie gå ut i den stora vinterhagen igen. Hon var väldigt nöjd över det! Sixten och hon åt lunch ur samma hög och mös över att gå i samma hage igen. Ginnie fick svansen tvättad av mamma. Nu är den tillfälligt vit igen. 
 
Jag och Sixten tog ett ordentligt dressyrpass i ridhuset. Lite ovant till att börja med efter en veckas ridledigt och jag kände mig rätt liten på stora Sixten. Men det blev ett bra pass och han kändes fin. Det var roligt att vara tillbaka i sadeln igen!