På Fyra Hovar

Vann biljetter till GHS!
Gissa om jag blev både förvånad och glad när jag fick reda på att jag vunnit två biljetter till Göteborg Horse Show! Det blir fredagen (kvällspasset) som vi ska gå på, jag och Jonas. Det ser jag fram emot jättemycket. Jag tävlade om biljetterna på HM We love horses facebooksida. Där kan man även via att låna ut sin status (exempel nedan) till förmån för Svenska Hästars Värn. 
 
Klicka på bilden för att komma till HM we love horses facebooksida. 
Dressyrpass och longering
Bilder ur akrivet.
Kvart över åtta imorse landade jag i stallet. Hästarna stod fortfarande och åt så jag passade på att göra ordning höpåsarna först. Precis som igår började jag sedan med Ginnie. Hon släpper gärna sin mat för att bli grejad med. Jag la upp ridpasset ungefär som igår, med en lång uppvärmning med en kvarts skritt på lång tygel, tio minuters jobb i skritt för att mjuka upp henne och sedan travade vi igång. Hon var mjukare från början idag vilket kändes positivt. Det ser jag som att gårdagens pass gjorde henne gott. Hon hade lite mer energi idag än igår och var lite mer spänd. Förmodligen för att jag också var det. Det blev en del störande moment som vi båda reagerade på, och så fort jag släppte fokus gjorde hon detsamma. 
 
Vi kämpade på i en timme idag också, och jag var nöjd med henne även idag även om jag själv kunde hållt lugnet och tålamodet lite bättre. I och med att det är lovridning hela veckan är det mycket mer barn på anläggingen som inte alltid tar hänsyn eller smyger. Så bortsett från det gick passet bra. Det är bara att fortsätta på samma spår. 
 
Sixten valde jag att longera idag, och tur var väl det. Han hade energi så det räckte och blev över. Så fort det kom upp någon och klampade på läktaren skuttade han iväg. Därför valde jag att börja longera honom ganska snabbt, och han busade rätt bra emellanåt. När han väl späner upp sig och är på tårna känner man sig ganska liten på marken kan jag lova. Jag filmade lite på honom under tiden. Filmen kommer upp när jag har lunchpaus i plugget och kan klippa ihop den. Han fick springa av sig ordentligt och var svettig och nöjd när vi var klara. Han talade om rätt tydligt att det är dags att börja jobba igen. 
Puts
 
Min entusiasm efter att fortsätta putsa utrustningen fortsätter. Det blir mycket roligare när utrustningen hålls i fint skick. Så mycket som jag putsat den senaste veckan brukar jag normalt sett inte göra på ett helt år. Mitt putsmedel börjar till och med ta slut...