På Fyra Hovar

Vilken galopp!
Åh vad roligt det var att rida på Sixten idag! Mamma hjälpte mig med coachingen under hela ridpasset, och det var ett vinnande koncept. Det är lätt att man slöar till eller fastnar i samma ridning som man brukar, så att ha någon som hjälper till från marken är guld värt. 
 
Vi körde en effaktiv uppvärmning med många övergångar mellan skritt och trav. Detta har visat sig vara väldigt lösgörande för Sixten och han kommer igång med bakbenen. När vi kört uppvärmning i trav en stund och Sixten börjat få till vinklingen av bakbenen övergick vi till galopparbete. Det blev så att en stor del av passet ägnades åt just galopp. Den röda tråden genom passet var idag övergångar och tempoväxlingar. Detta är jag alldeles för dålig på att göra varje dag. Därför är det bra att ha en mamma som påminner mig! 
 
Redan från första galoppfattningen bestämde jag mig för att inte släppa iväg honom utan att det var jobb från början. Han fick jobba i båda varven där jag växlade varv genom att byta galopp. Vi satte upp ett bättre grundtempo idag och jag försökte både variera både mellan tempo och mellan att sitta ner/ stå i lätt sits. Helt plötsligt lossnade det och jag fick den känslan jag strävat efter. Sixten kom i uppförsbacke och fick en rundare galopp och mer energi. Det är så roligt när det lossnar! 
 
Han börjar muskla sig lite över rumpan min lille häst!