På Fyra Hovar

Uteritt
 
 
Det blev en oplanerad men mycket trevlig uteritt för mig och Sixten idag. Vi hängde med ut på en skrittur i det förvånandsvärt fina vädret som varit under dagen. Sixten var väldigt på tårna och pigg som jag vet inte vad. Han skulle trava ikapp, trava förbi, slänga med huvudet och kika på lite av varje. Jag tycker i och för sig att det är rolgit att han är så pigg och glad. Men när man rider vid vägen gäller det att hålla tungan rätt i mun så man inte hamnar mitt ivägen på grund av en superkuslig brevlåda eller liknande. I vanliga fall brukar den första långa backen ge en del mjölksyra och sno åt sig överskottsenergin men inte idag inte. Energin höll i sig hela vägen. 
Övningar med bommar
 
Här kommer ett tips på två övningar med bommar som jag ridit det senaste. Jag tycker att det är perfekt när det ligger framme bommar på ridbanan. På vår anlägginng rör sig många hästar och ryttare och det ändras om ganska mycket med bommar och hinder vilket jag tycker om. Övningen till vänster fanns framme när vi red den, medan övningen till höger hittade mamma och jag på. 
 
Voltövning över bommar: (övningen till vänster)
Bommarna läggs ut med en bom i varje "kvart" på voltspåret. Det är viktigt att ha lika avstånd mellan varje bom för att kunna få ett jämnt flyt mellan bommarna. Jag red denna övningen i både skritt och trav, men har man en balanserad häst kan övningen även göras i galopp. Att tänka på är att ha ett ordentligt stöd på yttertygeln, och att rama in hästen över bommarna. Hästen ska vara formad kring innerskänkeln. Utmaningen för ryttaren är att hamna rätt i voltspåret. Det verkar lättare än vad det är och är en övning där man kan stämma av om man har hästen mellan hand och skänkel. 
 
Åttvolt över bommar: (övningen till höger)
Denna övningen är perfekt att värma upp över. Man rider en åtta över valfritt antal bommar i mitten. Jag försökte rida som en oval över bommarna och satsade på att få hästen kring innerskänkeln och böja igenom kroppen samtidigt som man får fånga upp på yttersidan för att inte tappa bogarna. Vill man kan man även testa att öka tempot i kurvan före bommarna. Sixten svarade väldigt bra på det och fick igång kroppen ordentligt. En enkel övning som inte kräver mycket material. Tre bommar räcker. 
Ryttargalan 2014
I helgen, närmare bestämt på lördag är det dags för årets lokala ryttargala! Jag och Jonas har biljetter och tillsammans med ett helt gäng från hemmaklubben ska vi dit. Det blir första året vi är där och jag ser fram emot det väldigt mycket! Jag tycker det är toppen att initiativ tas till sådana här festligheter. Nog för att jag trivs bra i hästkläder, men långklänning och högklackat är inte så dumt emellanåt.
 Är det kanske någon av er som läser som ska dit?