På Fyra Hovar

Funktion före utseende
 Dessa ridbyxor är de som har mest "bling" av de jag använder. Som tur är har dem en sömnad med mjuk tråd som gör att de inte repar sadeln.
 
När jag väljer utrustning både till mig själv och hästarna är det viktigaste funktion och passform. Utrustningen ska fungera rent praktiskt i vardagen. Men så har jag funderat lite på alla dessa olika varianter av ridbyxor med olika sömnad och utsmyckning på bakfickorna. Snyggt i många fall, men borde det inte repa sadeln? När det kommer till mina sadlar är jag väldigt rädd om dem, inte minst hoppsadeln som har känsligare läder. På samma sätt som att jag inte skulle våga ha utsmyckade ridbyxor i sätet hasar jag aldrig ur sadeln på magen när jag hoppar av. Jag har stället kvar foten i vänster stigbygel och kliver av för att en eventuell dragkedja på jackan eller tröjan inte ska repa sadeln. Inte helt säkerhetsmässigt kanske. För mig går det praktiska före det utseendemässiga. 
En trött häst
 
Sixten känns väldigt trött just nu och har gjort sedan efter tävlingen egentligen. Igår när jag red i paddocken fick jag känslan av att han tyckte det var riktigt tråkigt. Så för att försöka göra honom på bättre humör och att bara ha kul gick vi ut på stubbåkern. Jag tänkte att åtminstonde det borde få fart i honom, men icke. Han har inte riktigt förstått det där med att springa fort med ryttare. Tacksamt i vissa situationer, men lite eget driv hade jag önskat igår. Det blev ett par vändor fram och tillbaka i galopp tills jag kände att det räckte. Vi ökade på maten från och med igår och hoppas på att det ska göra sitt. Jag tror att han växer lite just nu dessutom, plus att fällningen har börjat. Vi får se om han hinner piggna på sig tills tävlingen den 12e. 
Ett bra försök
 Såhär var det tänkt att se ut...
 
Igår stod jag, mamma och pappa på "bakluckeloppis" på klubben. Det var tyvärr inte så mycket folk där och vi fick inte heller sålt mycket. De flesta hade hästgrejer med sig och vi hade mest vanligt jox.
Så jag passade på att göra ett försök att rida på Ginnie som vilat i nästan en vecka. Lägg märke till att jag skrev försök, för det var precis vad det var. Bortsett från en veckas vila kan vi lägga till snålblåst och fällning. Kombinationen var inget vidare. Skritten gick bra och där kunde vi jobba litegrann. Men det var också där det bra med ridningen slutade.
I traven var hon lugn de första stegen, sedan kom en vindpust vilket gjorde att Ginnie spände sig och att det förmodligen stacks eller nöp i pälsen på henne nu när hon fäller. Resultatet blev att stressa fram i full fart, köra upp huvudet och få panik. Inte heller att låta henne springa av sig funkade då hon fick panik och stack. Inte trevligt för någon av oss. Så vi tog e skrittur runt hagarna och avslutade med att galoppera i 190 upp för en backe (inte riktigt meningen).