På Fyra Hovar

Ett bra försök
 Såhär var det tänkt att se ut...
 
Igår stod jag, mamma och pappa på "bakluckeloppis" på klubben. Det var tyvärr inte så mycket folk där och vi fick inte heller sålt mycket. De flesta hade hästgrejer med sig och vi hade mest vanligt jox.
Så jag passade på att göra ett försök att rida på Ginnie som vilat i nästan en vecka. Lägg märke till att jag skrev försök, för det var precis vad det var. Bortsett från en veckas vila kan vi lägga till snålblåst och fällning. Kombinationen var inget vidare. Skritten gick bra och där kunde vi jobba litegrann. Men det var också där det bra med ridningen slutade.
I traven var hon lugn de första stegen, sedan kom en vindpust vilket gjorde att Ginnie spände sig och att det förmodligen stacks eller nöp i pälsen på henne nu när hon fäller. Resultatet blev att stressa fram i full fart, köra upp huvudet och få panik. Inte heller att låta henne springa av sig funkade då hon fick panik och stack. Inte trevligt för någon av oss. Så vi tog e skrittur runt hagarna och avslutade med att galoppera i 190 upp för en backe (inte riktigt meningen).