På Fyra Hovar

Träns och sadel funderingar
 Tränset Flying change revolution från PS of Sweden. Ni hittar det här.
 
Jag har funderat fram och tillbaka på det här med träns. Tanken är ju att jag ska inhandla ett framöver. Av de två jag vägde mellan tidigare (läs inlägget här) är inget av de tillåtna att tävla dressyr med. Och eftersom jag vill tävla i både hoppning och dressyr känns det onödigt att köpa ett rent hoppträns. Nästa problem är att Sixten har såpass stort huvud att utbudet blir ganska begränsat om man ska hålla sig till PS-träns. Jag mailade därför till PS och frågade vad de kunde rekommendera. Deras kundservice är fantastiskt bra! Jag fick svar inom en timme från att jag skickade mitt mail. De rekommenderade Flat out tränset eller Flying change revolution. (Ni hittar deras olika träns här). Flat out tränset gillar jag inte riktigt då nosgrimman ser så tråkig ut, men däremot fastnade jag för Flying change tränset. Det är i första hand ett dressyrträns men det funkar att hoppa med också. 
 
Mitt nästa dilemma är att jag vill köpa en dressyrsadel. Då vill jag förstås att tränset ska matcha sadeln. Så om jag köper ett brunt träns nu som matchar hoppsadeln och sedan hittar en svart dressyrsadel, så passar ju inte tränset i alla fall. I så fall kunde jag ju köpa ett brunt hoppträs och ett svart dressyrträns... Haha ni förstår mitt dilemma. Jag får nog fundera ett tag medans jag sparar pengar. Tyvärr växer dem ju inte på träd. 
#1 - JennyM

SV:
Precis så man bör tänka enlig mig också, det kan hända ändå, absolut! Men det är faktiskt en billig försäkring!
Ja jag vet, haha det var likadant när jag var i både tyskland och danmark.. Där är det mer konstigt att skydda sig, men om det är något man faktiskt kan stå på sig om så tycker jag faktiskt det är just detta.. Det finns bara argument för hjälm anser jag :) Men bra att du stod emot! ;)

Du får gärna skriva och berätta om vad du tycker om PS tränset sedan.. Jag är lite sugen själv, men ganska kluven sådär :)