På Fyra Hovar

Kvalitékväll i stallet
 
 
Ikväll har jag haft det sådär riktigt mysigt med hästarna. Ginnie fick vara först ut och vi skrittade ner till terrängbanan. Där klättrade vi i skritt ett par vändor innan jag testade att galoppera uppför. Då gick det undan vill jag lova ochh det var svårt att få Ginnie lugn efter det. Vi tog en vända till och skuttade över stock i bara farten. Att stanna gick inte så bra så tillslut fick jag ta till nödbromsen och dra i ena tygeln tills hon saktade farten. Sedan taktade vi lugnt därifrån. Till stallet red vi mellan sommarhagarna och vips så hade vi full galopp där med. Vi fick ta några varv i galopp på gräset mellan paddockarna innan vi fick stopp. Efter det prövade jag att trava henne några varv och idag hade hon inte panik! Det kändes till och med trevligt. En stor tumme upp!
 
Sedan var det Sixtens tur att bli motionerad. Vi skrittade ner mellan hagarna och gick förbi fotbollsplanen där Jonas tränade så vi fick stanna och glo lite. Bra miljöträning för Sixten när det flög bollar hit och dit, sprangs runt och gapades rätt friskt. Sixten måste varit lite trött efter gårdagens hoppning tillsammans med Matilda och Eros för han höll sig på mattan trots att det fanns spännande saker att titta på. Han var precis som jag vill ha honom. Pigg och vaken men inte sjåpig och på nålar. Igår hoppade han med riktigt bra tryck men var på helspänn och hoppade iväg för minsta lilla farliga. Trots det var han väldigt rolig att rida då han var med på noterna och lyhörd för mina hjälper. Att vi dessutom hade trevligt sällskap gav ridpasset ett ännu högre betyg.
Följ oss på instagram @bennhagematilda

Vill ni följa oss utanför bloggen ska ni klicka er in på instagram och söka på @bennhagematilda 

Där är det inte bara häst utan ett mer blandat innehåll och den uppdateras dagligen. 
Stölder i stallet
 
Jag har ju glömt att skriva att vi har blivit utsatta för stölder i stallet. Förra helgen upptäckte vi av en slump att strömmen inte fungerade i hagen. När vi skulle gå och se vad som kunde vara fel upptäckte vi att alla stängselaggregat var borta. Det fanns bara trådar kvar i väggen där de hade hängt och var alltså stulna. Så oerhört tråkigt att folk inte kan se skillnad på mitt och ditt. 
 
Även flera ridklubbar och stall i närheten har haft oönskat besök och fått saker både stulna och vandaliserade. I ett annat stall i kommunen hade de bland annat blivit av med 25 sadlar... Man blir så förbannad! För säkerhets skull har jag flyttat mina sadlar från stallet till en annan plats där de är i säkert förvar ifall att tjuvarna slår till igen.