På Fyra Hovar

Oväntad höleverans
 Tre fina pallar med hö blev levererade till oss. Inte så lätt att fota med mobilen när det är kolsvart ute. 
Ikväll fick vi ett mycket trevligt samtal. Vårt hö skulle anlända inom en halvtimme! Vi hade ställt in oss på att få åka några vändor för att hämta hem det så det var helt klart en trevlig överraskning. Vilken service! Killen som levererade hade avancerade skills på att köra in pallarna på det trånga utrymmet som är i vår förvaringsbyggnad. Jag och mamma var riktigt imponerade. Vi kommer att börja med småbalar till Sixten som vår leverantör har gjort i mindre storlek efter våra önskemål. Värdena på höet var riktigt bra och precis vad Sixten behöver för att äta upp sig. Och imorgon kommer hovis och skor Sixten. Plötsligt löser sig allting för oss på bara några dagar. Gud vad skönt rent ut sagt! 
Hur det gick på dagens tandläkarbesök
 
Vi kom hem från tandläkaren för några timmar sedan. Vi kom fram lite för sent på grund av krångel med min bil som läcker kylvätska. Det fick bli ett stopp och köpa ny på en mack innan vi kunde åka vidare. Men vilken anläggning vi kom fram till, wow säger jag bara! Modern med ljusa stora boxar, högt i tak och genomtänkt inredning. Det var det närmsta mitt drömstall jag har sett på nära håll hittills i livet. Det kändes som att det fanns en tanke med allt. Om jag någon gång ska ha ett eget stall ska jag norpa inspiration därifrån. 
 
Sixten såg som förväntat riktigt dålig ut i munnen. Han var väldigt vass och hade stora hakar bland annat. Inte konstigt att han både har känts stel i ridningen och haft lite svårt att äta. Stackars Sixten! Vi som har trott att han har blivit ordentligt raspad på kliniken där vi varit de senaste två åren, men icke. De har inte alls skött hans mun något vidare. Riktigt tråkigt! Benny fick desto mer att göra idag. Han kämpade med Sixten i över en timme innan vi fick nöja oss för idag. Sixten var väldigt snäll och stod still större delen av tiden tills det var dags för hakarna längst in i munnen. Då ville inte Sixten mer. Jag förstår honom. Det kan inte vara skönt att bli raspad på tänderna längst in i munnen. Tur för hästarna att de inte har kräkreflexer. Vi har bokat en ny tid för att kunna slipa till det sista med maskin. Den 21 september ska vi därför till Alingsås för att få klart det sista. 
 
Det känns skönt att Sixten var tillbaka i skickliga händer och att vi nu ska få ordning på hans mun en gång för alla. Det var en lättnad att ta tag i problemet men en besvikelse att det hade skötts så dåligt tidigare. Man ska uppenbarligen inte vara för godtrogen när det handlar om sina djur. 
 
När vi kom hem igen tog vi en promenad jag, Sixten och Chabo.
Tandläkarbesök för Sixten
En av de sista bilderna som togs på hästarna tillsammans.
Det är snart dags för mig att smita tidigare från jobbet för att åka med Sixten till tandläkaren. Vi brukar åka ned hästarna till Benny Lindström som är riktigt skicklig. Genom åren har vi testat olika tandläkare både på klinik och som har kommit till stallet. Och vi har helt klart fastnat för Benny med hans kompetens och goda hästhantering. Man vet att hästen är i trygga händer när han undersöker och behandlar. 

Min största fasa är att hamna i en liknande situation som jag var med om för flera år sedan då det kom ut en "tandläkare" till stallet för att raspa min ponny Vincent. Jag vet inte hur han lyckades men när han skulle sedera blev det fel på fel och blodet rann både på Vincents hals och på den då kanske femtonåriga Matilda. Nä fy det vill jag inte uppleva igen! Sedan dess har jag varit mer noga med vilken tandläkare som har fått titta på hästarna.

Förhoppningsvis kan vi få ordning på Sixtens mun idag. Han har känts lite orolig i munnen och gått och gapat i ridningen. När jag tittade på tidigare utlåtanden från hans tandläkarbesök har det varje gång stått att han varit mycket vass. Jag tror att så är fallet även idag. Men det får vi se när vi kommer dit. Klockan fyra har vi fått tid i Stenungsund.