På Fyra Hovar

Hur det gick på dagens tandläkarbesök
 
Vi kom hem från tandläkaren för några timmar sedan. Vi kom fram lite för sent på grund av krångel med min bil som läcker kylvätska. Det fick bli ett stopp och köpa ny på en mack innan vi kunde åka vidare. Men vilken anläggning vi kom fram till, wow säger jag bara! Modern med ljusa stora boxar, högt i tak och genomtänkt inredning. Det var det närmsta mitt drömstall jag har sett på nära håll hittills i livet. Det kändes som att det fanns en tanke med allt. Om jag någon gång ska ha ett eget stall ska jag norpa inspiration därifrån. 
 
Sixten såg som förväntat riktigt dålig ut i munnen. Han var väldigt vass och hade stora hakar bland annat. Inte konstigt att han både har känts stel i ridningen och haft lite svårt att äta. Stackars Sixten! Vi som har trott att han har blivit ordentligt raspad på kliniken där vi varit de senaste två åren, men icke. De har inte alls skött hans mun något vidare. Riktigt tråkigt! Benny fick desto mer att göra idag. Han kämpade med Sixten i över en timme innan vi fick nöja oss för idag. Sixten var väldigt snäll och stod still större delen av tiden tills det var dags för hakarna längst in i munnen. Då ville inte Sixten mer. Jag förstår honom. Det kan inte vara skönt att bli raspad på tänderna längst in i munnen. Tur för hästarna att de inte har kräkreflexer. Vi har bokat en ny tid för att kunna slipa till det sista med maskin. Den 21 september ska vi därför till Alingsås för att få klart det sista. 
 
Det känns skönt att Sixten var tillbaka i skickliga händer och att vi nu ska få ordning på hans mun en gång för alla. Det var en lättnad att ta tag i problemet men en besvikelse att det hade skötts så dåligt tidigare. Man ska uppenbarligen inte vara för godtrogen när det handlar om sina djur. 
 
När vi kom hem igen tog vi en promenad jag, Sixten och Chabo.