På Fyra Hovar

Tandläkarbesök för Sixten
En av de sista bilderna som togs på hästarna tillsammans.
Det är snart dags för mig att smita tidigare från jobbet för att åka med Sixten till tandläkaren. Vi brukar åka ned hästarna till Benny Lindström som är riktigt skicklig. Genom åren har vi testat olika tandläkare både på klinik och som har kommit till stallet. Och vi har helt klart fastnat för Benny med hans kompetens och goda hästhantering. Man vet att hästen är i trygga händer när han undersöker och behandlar. 

Min största fasa är att hamna i en liknande situation som jag var med om för flera år sedan då det kom ut en "tandläkare" till stallet för att raspa min ponny Vincent. Jag vet inte hur han lyckades men när han skulle sedera blev det fel på fel och blodet rann både på Vincents hals och på den då kanske femtonåriga Matilda. Nä fy det vill jag inte uppleva igen! Sedan dess har jag varit mer noga med vilken tandläkare som har fått titta på hästarna.

Förhoppningsvis kan vi få ordning på Sixtens mun idag. Han har känts lite orolig i munnen och gått och gapat i ridningen. När jag tittade på tidigare utlåtanden från hans tandläkarbesök har det varje gång stått att han varit mycket vass. Jag tror att så är fallet även idag. Men det får vi se när vi kommer dit. Klockan fyra har vi fått tid i Stenungsund.