På Fyra Hovar

Dagens ridning
 
Skönt med helg! Idag hade jag ingen tid att passa och stallet nästan helt för mig själv då det inte var några lektioner. Det finns inget bättre än att ha en hel dag där man kan greja med hästarna i lugn och ro och jag uppskattar de dagar då det är lugt i stallet. Sixten och jag red ett dressyrpass i paddocken. Han är ine i en period då han helt plötligt har blivit unghäst fjantig. Så fort något är lite farligt (ungefär allt just nu) så kastar han sig, eller bockar lite. Samma sak gör han när det blir jobbigt vilket han har kommit på är ett bra knep för att slippa undan. Men emellanåt gick han riktigt trevligt och då var känslan bra.
 
Ginnie och jag tog först en promenad och avslutade sedan med att rida några varv i ridhuset. Vi kunde idag trava några varv i ganska lugnt tempo. Jag höll henne utåtställd för att ha väggen som lite bromsande effekt. Några steg blev bra. Det känns just nu som att det sakta men säkert blir bättre. När vi var klara ville hon inte gå ut ur ridhuset för att det stod ett jätteläskigt bord innanför ridhusporten. Så jag fick vara lite uppfinningsrik och backa hela vägen ut, haha. Då funkade det!
  
Dressyrpass på film
 
Här är ett filmklipp från slutetav ett dressyrpass tidigare i veckan. Det tar sig med ridningen så länge jag rider tillräckligt länge. Lång uppvärmning är viktigt. Just detta pass inledde Sixten med att köra kast med liten ryttare. Tur nog lyckades jag landa i sadeln så det ble ingen tårta denna gång. Phu! Med mer styrka kommer mer muskler och mer energi. Det blir mer att jobba med, men man kommer också ett steg längre när man får till det. Det är jätteroligt! Själ jobbar jag med att hålla mig i sadeln. Det är lite sårt att sitta ner utan att studsa, men det blir bättre och bättre. Det viktigaste för mig är att inte knipa med knäna och att tänka mig att jag inte ska sitta med i rörelsen för mycket fram och tillbaka utan istället tänka lite mer rakt upp-rakt ner. 
Ridsport på tv idag

Godmorgon på er! Jag tror inte att någon av er har missat att Göteborg horse show håller på denna veckan. Jag har förresten några bilder från när några av de svenska ryttarna joggar sina hästar som pappa fotade i onsdags när han var där i jobbet. 

Idag sänder SVT play dressyr med start klockan 13.25

Jag har dessutom både bilder och filmer från de senaste veckorna som kommer upp här senare i eftermiddag när jag har slutat jobbet. Ha en fin fredag!