På Fyra Hovar

Tappade skor och sommarlov
 
Hästarna har verkligen fått sommarlov i samband med betet. Av mer eller mindre frivilliga anledningar. Sixten har nämligen blivit en fena på att trampa av sig skor. Han fick nya skor på framhovarna förra måndagen eftersom han hade sprungit av sig de tidigare under veckan. Ett ridpass hann jag med och sedan var en sko borta igen. Boots har jag testat men även de satt kvar ett dygn eftersom han äter upp de. Bokstavligen alltså! Vi har hittat båda två och de är söndertuggade! Kardborren sitter fint kvar men han har gnagt loss de från hovarna... Är det någon som har tips på vad jag kan hitta på? Han går inte att rida utan sko ens på gräs då han är väldigt öm. Jag gjorde ett försök att skritta på den mjuka gräsvägen men det fungerade inte alls. Kanske sitter skorna fast i fortsättningen när de gått någon vecka i den nya hagen och vant sig vid det. Jag tror nämligen att de springer en del när vi inte är där. Det finns gott om älgar och andra vilda djur som säkert kan vara farliga om man inte är van.
 
Jag hoppas på att det ska sluta regna så att marken torkar upp. När det är väl blött  markerna vill man inte gärna rida sönder de fina vägar som finns. Om Sixten får på sin sko och kan behålla den på tills på onsdag ska vi träna inför team chasingtävlingen. Idag ska jag i alla fall försöka mig på en konditionspass med Ginnie. När vi ändå pratar om tips av olika slag. Har ni några bra tips mot fästingar? Det verkar vara extra många i år. Jag tycker inte att jag gör annat än att plocka fästingar på både min hund och hästarna. 
 
Kameratips - Nikon 1 serien
Jag vill passa på att slänga in ett kameratips här på bloggen. Bra bilder måste väl nästan vara det viktigaste på hela bloggen tillsammans med välskrivna inlägg. Dessvärre kostar de flesta bra kameror många tusenlappar, något som alla inte har råd med. Har man dessutom inte ett stort fotointresse kan det ta emot att lägga  upp emot en månadslön eller mer på en bra kamerautrustning. Så här kommer ett budgettips på en riktigt bra kamera i mindre förpackning. De flesta av mina bilder från de senaste året är fotade med en Nikon 1 V1 som jag köpte just för att den är mycket kamera i smidig storlek. Den är lätt att ta med sig då både kamera och objektiv är hälften så stora som en vanlig systemkamera. Trots att kameran är liten och inte ser mycket ut för världen tar den riktigt bra bilder. Man kan justera slutartid, ISO, bländare bland annat precis som med en systemkamera. Objektivet är avtagbart vilket gör att du kan byta objektiv beroende på vilken zoom du behöver. Det går även att köpa till en "koppling" så att vanliga systemkameraobjektiv kan användas ihop med kamerahuset.
 
En annan viktig funktion är att den filmar i hög kvalité. Perfekt när man vill variera mellan stillbilder och rörliga bilder. Från det att jag köpte min kamera har det kommit ut nya modeller av denna "minikamera". Jag köpte min hos Scandinavian Photo för 4000 kronor. De nyare modellerna kostar något mer, men ligger ändå en bra bit under priset för en likvärdig systemkamera.
 
Nedan är några exempel på bilder tagna med min Nikon 1 V1. 
 
 
Sommarbete del 3