På Fyra Hovar

Tappade skor och sommarlov
 
Hästarna har verkligen fått sommarlov i samband med betet. Av mer eller mindre frivilliga anledningar. Sixten har nämligen blivit en fena på att trampa av sig skor. Han fick nya skor på framhovarna förra måndagen eftersom han hade sprungit av sig de tidigare under veckan. Ett ridpass hann jag med och sedan var en sko borta igen. Boots har jag testat men även de satt kvar ett dygn eftersom han äter upp de. Bokstavligen alltså! Vi har hittat båda två och de är söndertuggade! Kardborren sitter fint kvar men han har gnagt loss de från hovarna... Är det någon som har tips på vad jag kan hitta på? Han går inte att rida utan sko ens på gräs då han är väldigt öm. Jag gjorde ett försök att skritta på den mjuka gräsvägen men det fungerade inte alls. Kanske sitter skorna fast i fortsättningen när de gått någon vecka i den nya hagen och vant sig vid det. Jag tror nämligen att de springer en del när vi inte är där. Det finns gott om älgar och andra vilda djur som säkert kan vara farliga om man inte är van.
 
Jag hoppas på att det ska sluta regna så att marken torkar upp. När det är väl blött  markerna vill man inte gärna rida sönder de fina vägar som finns. Om Sixten får på sin sko och kan behålla den på tills på onsdag ska vi träna inför team chasingtävlingen. Idag ska jag i alla fall försöka mig på en konditionspass med Ginnie. När vi ändå pratar om tips av olika slag. Har ni några bra tips mot fästingar? Det verkar vara extra många i år. Jag tycker inte att jag gör annat än att plocka fästingar på både min hund och hästarna. 
 
#1 - www.myes.blogg.se

ne Hovslagaren att sko ngt trängre än vanligt, bättre med skor som sitter kvar och ngt kortare sko period. Ev OM det går kliv ner en storlek... :)