På Fyra Hovar

Pigg ponny på promenad
 
Äntligen fick vi promenera i dagsljus. Betydligt trevligare än att gå runt i mörkret. Sixten är pigg och glad över att komma ut och frustar nöjt när vi är ute och går i husområdet. När det blir lite för roligt kan det komma ett litet glädjeskutt. Inte fullt lika roligt för den som går på marken. Sixten är stor som han är men när han sträcker upp sig och blir på tårna är han lite väl stor. Att få 700 kilo häst på tårna vill jag helst undvika. Han rör sig just nu väldigt fint i skritten och tar ut stegen ordentligt. Det blir spännande att se om det håller i sig när vi slutar med medicinen. Jag ska se om det går att jobba honom i skritt från marken i veckan så att han får tänka lite och förhoppningsvis blir av med lite energi.  
Ett lass med gratis spån
Under dagen har vi varit i Lidköping hos mammas kollega och lastat med oss mängder med spån som blivit över när han har sågat. Samtliga av våra 32 sopsäckar blev fyllda och ytterligare några påsar som vi hittade i bilen. Det blir perfekt att ha i botten i boxen under halmen för att suga upp allt kiss. Nu har vi spån så att vi klarar oss åtminstonde året ut.
 
 
Marknadens smartaste knäppning?
 
Jag måste verkligen ge en stor tumme upp för den smarta knäppningsanordningen som Back on track har på sina stalltäcken. Täcket sitter på plats utan att skava eller korva sig som jag tycker att det ofta gör på andra täcken. Förhoppningsvis kommer fler företag designa sina täcken med liknande typ av knäppning i framtiden.