På Fyra Hovar

Anmäld till tävling
 
Hjälp! Jag har precis anmält mig till årets första tävling. Det blir en lokal hoppning där vi ska hoppa 1 meter, redan nu på söndag! Tävlingen blir på en av de närmsta klubbarna i området. Ungefär 1,5-2 mil från vår hemmaklubb så det är nära och bra. Om det skulle gå bra i den första klassen kommer jag eventuellt att efteranmäla mig till en klass till. Målet är bara att komma ut och få rutin. Det blir vår första lokala hopptävling där vi hoppar 1 meter. Förra året varförsta gången vi tävlade i hoppning och då gjorde vi en lokal start i form av en terränghoppning på var det 90 cm tro, och sedan hoppade vi en pay and jump i 80 cm och 1 meter. Det är allt jag och Sixten har gjort i hoppväg förutom team chasingen.
 
Mina nerver är inte riktigt vad de borde. Jag blir så nervös att det skakar i knäna. Men vi behöver rutin både jag och Sixten så jag får bita i det sura äpplet och lära mig handskas med mina dåliga nerver. Mina största utmaningar blir att våga lägga upp tempot och inte mesrida, samtidigt som jag inte får glömma bort att andas och ha roligt. Det är ju därför man tävlar, eller hur? Jag måste lita mer på Sixten, för hans prestation hänger på hur jag hanterar situationen. Jag har länge varit sugen på att komma ut och tävla, men jag hade inte räknat med att det skulle bli så snart. När jag gick igenom tävlingskalendern såg jag att det finns väldigt få tävlingar i närheten under den närmsta månaden så jag fick helt enkelt passa på. Vi får se hur det går. Just nu är det viktigaste att vi komer ut alls, och inte vad resultatet blir. Håll gärna en tumme eller två för oss på söndag!   
Bilder från löshoppningen
Här kommer fyra bilder från hoppningen igår. De tre första är från när vi sänkte ner lite på slutet och breddade oxern istället och den sista är från gårdagens högsta språng.
 
Idag fick Sixten en välförtjänt vilodag. Han fick beta gräs en stund och sedan gå ut i hagen med kompisarna igen och äta eftermiddagshö ute. Imorgon ska jag jogga honom lätt så att hans kropp hinner återhämta sig. Han kändes fin och sval i benen idag vilket kändes skönt. Sixten är inte van vid att hoppa så stort som han gjorde igår så lite nojig har jag varit att belastningen skulle blivit för stor. Men "peppar peppar" verkar det vara lugnt. För säkerhets skull masserade jag in kylliniment på hans ben efter hoppningen och även på bakknäna. Inte vet jag om det hjälper med liniment, men om det gör det så är det ju ett enkelt sätt att motverka skador. 
Grymt bra löshoppning - Film
WOW vilken häst jag har! Sixten var såå duktig på löshoppningen idag. Han var betydligt coolare än han har varit tidigare och tyckte att det var riktigt skoj. Vi stannade på en sluthöjd på 1,50m som han dessutom hoppade MED LUFT. Vad ska det bli av denna häst tro? När hinderhöjden kom upp till 1,40 hände det helt plötsligt något med bakbenstekniken. Från att ha knipig i språnget öppnade han upp och sträckte ut. Precis det som var min stora förhoppning att han skulle göra. Jag stod på marken som superstolt matte. Han är så fin min lilla häst! Var tvungen att göra det språnger i slowmotion så att det går att se hur han plötsligt öppnar upp med bakbenen. Det är stor skillnad om man jämför med tidigare språng. 
 
Här är två bilder som jag printat ur filmen. Den ena för att visa att han har god marginal över 1,50 hindret och den andra på de finfina bakbenen. 
Fler bilder som pappa har fotat kommer imorgon.