På Fyra Hovar

Min röda tråd just nu
 
Hej på er!
Träningen de senaste veckorna har rullat på bra för oss. Vi har "peppar peppar" lagt en period med många tappskor bakom oss och har kunnat hålla igång. Vi har hållt oss ute för det mesta och varierat träningen så mycket det har gått. Jag har försökt ha en eller kanske två saker som jag har fokuserat lite extra på åt gången för att se till att befästa de övningar vi har gjort. På så vis har vi fått ett tydligare system att följa och ett mönster där både Sixten och jag har kunnat känna igen oss. De två saker vi har fokuserat mest på är rakriktning och skänkelvikningar.
 
 Rakriktning har vi tränat på så vis att vi har hållt oss mycket på kvartslinjerna. I samtliga gångarter har vi värmt upp nästan enbart på rakt spår för att få koll på vart vi har våra kroppar. Mest nyttigt har det varit för mig. På böjt spår har det inte varit lika tydligt att jag själv sitter snett i sadeln eller skruvar mig, medan det på rakt spår märks med en gång. Att bli medveten om sin egen kropp och hur man själv sitter i sadeln är en bra början. Sixten har haft det lite kämpigt att hålla kroppen rak och det är med facit i hand inte så konstigt. Att gå tillbaka till sig själv är alltid en bra början när man vill komma åt ett problem tycker jag. Nu har vi tragglat och tränat på att försöka hålla oss raka på rakt spår och det har givit resultat. Framförallt har Sixten fått träna på att lägga vikten jämnt under sig och att ta stöd mellan hand och skänkel. Att rida på kvartslinjerna har också varit nyttigt då han inte har kunnat ta stöd av staketet. Ett klart tips! 
 
Skänkelvikningarna i skritt börjar sitta riktigt bra! Det är jättekul eftersom vi har haft det kämpigt med alla sidförande övningar tidigare. Att jag har börjat bli medveten om hur jag sitter i sadeln har varit en av nycklarna till att det börjat lossna. I skänkelvikningarna undan vänster skänkel kom vi till exempel på att jag vek mig i midjan, och på så vis la vikten på fel sittben. Inte konstigt att Sixten hade svårt att förstå vad jag då ville. Jag försöker nu hela tiden att påminna mig själv om att sitta rakt mitt i sadeln. När jag lyckas med det blir också skänkelvikningarna lättare. I traven har vi inte kommit lika långt. Där har jag svårt att hålla ihop både mig och Sixten. Ibland lyckas vi flytta riktigt fint några steg, men oftast så tappar vi en bog eller så sladdar rumpan efter. Det får vi träna vidare på. 
 
Att ha en eller två övningar att träna extra mycket på i taget har varit bra på så vis att jag har haft en tydlig plan innan och vetat vad vi ska göra under varje ridpass. Det kommer vi att fortsätta med. Med det inte sagt att man bara ska träna på samma sak hela tiden. Varierad träning är mitt mål, men med lite extra fokus på vissa saker.