På Fyra Hovar

Torsdagsridning
 
Hej på er! Även idag blir det ett sent inlägg här på bloggen. Jag har nyss kommit hem från Sjuntorp. Idag var Sixten riktigt trött till skillnad från tidigare i veckan. Vi skrittade ner till terrängbanan och red där en stund. Väldigt mysigt i kvällssolen. När vi ändå var där passade vi förstås på att skutta över några stockar. Som avslutning joggade jag honom i rinken så att han skulle få röra på sig lite mer. Terrängbanan är ganska övervuxen med högt gräs så där finns inte så mycket utrymme till att rida någon annanstans än på den stigen som går runt banan. 
 
Betet börjar avta och Sixten har visat tendenser att falla ur lite så nu tar vi in honom en stund på eftermiddagen och låter honom äta hö. Jag tror att det är därför han har varit lite tröttare än vanligt. Det tråkiga vädret med mycket blåst och regn tar säkerligen på krafterna och nu har han haft möjlighet att stå inne och sova. Förhoppningsvis blir det bättre i nästa vecka. 
 
Själv har jag fått ett hälsoryck i och med att min kropp har skevat till sig igen. Imorse var jag ute med Chabo på en joggingtur innan jobbet och nu ikväll var jag med pappa och gymmade på brandstationen. Om jag ska kunna fortsätta rida som jag har tänkt mig måste jag stärka upp min kropp så att det inte är jag som sätter käppar i hjulet nu när Sixten är fräschare än någonsin. På måndag har jag bokat tid hos en sjukgymnast som förhoppningsvis ska hjälpa mig att få ordning på min kropp. Sedan ska vi köra på igen! 
Hoppa in i trädgården
Som ni kanske ser har bloggen fått sig ett nytt utseende. En bild från i år passade sig bättre som headerbild tyckte jag. Sixten har nu fått ansluta sig i "hoppa in i trädgården-klubben". Genom åren har jag gjort samma sak med samtliga hästar. Eftersom häcken har vuxit sig högre är det tur att samma utveckling även har skett på hästsidan. Min b-ponny Jolly fick visserligen inte hoppa över häcken, utan vi byggde hinder i trädgården med hjälp av solstolar och ishockeyklubbor istället. Vincent och Ginnie fick däremot hoppa över häcken. 
 
Ett lite busigt och roligt inslag i den vanliga träningen. Det var inga svårigheter med att få Sixten att hoppa in i mamma och pappas trädgård. Han skuttade fint över på första försöket och sedan ett antal vändor till. Och visst ser det väl ut att vara den perfekta hopphäcken? 
Energibomb
Idag var det krut i den lilla ponnyn! Han fick vila sig i fredags efter behandligen och även igår så lite energi hade han såklart samlat på sig. Hela sommaren har han varit lugn och sansad även om han fått vila men inte idag. Redan när jag hämtade honom i hagen var han på tårna och gick och spanade på allt. Mest spännande var en traktor som höll på att plasta stora rundbalar. När vi kom in i stallet fanns där en ny hästkompis som självklart var väldigt intressant. Energin fortsatte när jag satt upp, eller den eskalerade snarare. Så pigg och framåt har han inte varit sedan förra året när vi tävlade SM i team chasing. Det var som att det kröp i hela kroppen på honom. 
 
Vi fick börja trava med en gång för att energin skulle gå framåt och inte rätt upp. Han var väldigt spänd under hela ridpasset och slängde in små bus här och var. Jag galopperade honom istället en stund för att han skulle få springa av sig, men trött blev han inte som jag hade hoppats på. Tillslut valde jag att hoppa av och hämta longerlinan istället när det blev lite väl roligt att busa. Om det var för att han kände sig bra i kroppen, för att det varit lite kallare ute eller att hästarna överlag kände av att det var något i luften kan jag inte svara på. Men Sixten var full av glädje och energi och det var det viktigaste.