På Fyra Hovar

En perfekt hästsommar
 
En bättre hästsommar än den här kan man knappast önska sig. Sixten har kunnat gå ute dygnet runt utan flugtäcke på sig sedan vi släppte på bete. Vi har knappt sett en fluga (kanske en liten överdrift men i alla fall väldigt få). 
 
Vår träning har fungerat bättre än någonsin och just nu har vi en kraftigt stigande formkurva. Det låter nästan för bra för att vara sant. Både jag och Sixten har hållt oss hela och friska *pepparpeppar* vilket tyvärr har hört till ovanligheterna. En perfekt hästsommar helt enkelt. 
 
I fredags fick Sixten en behandling av Daniel Kleen som är utbildad equiterapeut. Vi kände att vi ville göra en rutinkontroll då jag känt att Sixten varit svår att ställa till vänster och klurig att få rak i galoppen. Mycket riktigt fanns det några småsaker att rätta till men det ska nu vara fixat. Om en månad ska han kollas över igen. Han blev behandlad med akupunktur bland annat i korset där han var sned (åt samma håll som mig, så det är förmodligen mitt fel hehe) och i nacken. Ingen katastrof men en tydlig förklaring för de "problem" som jag upplevt i ridningen. 
 
För två veckor sedan var vi med och hopptränade vilket var väldigt skoj. Som jag har skrivit tidigare så har det blivit på tok för få träningar för instruktör. Alltid lika nyttigt att få någon annans ögon på sig. Jag fick framförallt justera min handställning och släppa handbromsen så att jag inte plockar bort allt vad galoppregister heter. Sixten hoppade fint som vanligt och tände till ordentligt på slutet. Så fort hindren höjs upp litegrann vaknar han till.