På Fyra Hovar

Buspass i ridhuset
 
När jag åkte till stallet idag var jag riktigt taggad på att rida. Dessvärre hade Sixten trampat snett med ena bakskon som fått den på sniskan. Jonas och jag lyckades med gemensamma krafter få loss skon. Hoven hade inte tagit skada utan såg fin ut turligt nog. Då Sixten inte ömmade i hoven bestämde vi oss för att ta ett ridpass i ridhuset. Det var en mycket pigg och glad Sixten som jag skrittade runt vid hand en stund tills han lugnat ner sig lite. Det var nämligen både stora hästar och ponnisar i ridhuset. Vi har blivit lite bortskämda med att nästan alltid vara själva, så när det kryllade av kompisar blev ridhuset väldigt lattjo. I vanliga fall hade jag förmodligen valt att gå ut och rida i paddocken, men idag bestämde jag mig för att ta tjuren vid hornen och utmana mig själv. Så sagt och gjort så hoppade jag upp och började trava med en gång. Ofta upplever jag det som att hästarna lugnar sig när man börjar i en annan ände än vanligt. Sixten busade litegrann men inte värre än att vi kunde skaka av oss det och rida vidare.
 
Jag är faktiskt riktigt nöjd med oss båda två. I nästan en timme red vi på, med avbrott på mitten för att slå på skon igen. Vi både travade och galopperade på och idag la vi in lite skänkelvikning i traven. Sixten var visserligen fortfarande lite spänd och släppte inte igenom helt i överlinjen, men han var positiv till arbete. Innan vi avslutade kunde jag länga ut halsen på honom så att han sänkte sig framåt neråt. Vi behöver få till mer av den typen av arbete så att han inte springer med huvudet i vädret och bygger på sin underhals. Men det kommer, och jag har inte någon brådska. Med mer styrka och fler bra ridpass är vi snart där.  
#1 - Anonym

Hej! Tack för trevlig blogg! Jag har en fråga som jag funderat på ett tag. Varför rider du aldrig för tränare? Eller kanske skriver du bara inte om det i bloggen? :)

Svar: Hej! Vad roligt att du frågar! Jag har varit riktigt dålig på att rida för tränare det senaste. Vi var på gång i höstas och red några gånger för tränare men sedan när Sixten blev skadad blev det inte något mer. Just nu är han under igångsättning, så så fort han är fullt igång kommer vi att boka in både hopp- och dressyrträningar för instruktör. Jag längtar tills dess, och då kommer jag självklart skriva om det här :) Ha det bra!
På Fyra Hovar