På Fyra Hovar

På banan igen
 
Hej på er! Jag vaknade full av energi idag efter en veckas total trötthet. Jag har förmodligen behövt vila upp mig lite för nu käner jag mig precis som vanligt igen och inte längre som en vandrande zombie haha. Sixten fick sin tappsko påslagen i måndags. Vår hovslagare är bäst! Första dagen med sko på fick han för allas säkerhet springa av sig ordentligt. Han blir inte så trevlig i hanteringen när han får vila. I alla fall inte just nu när han har överskottsenergi och inte kan röra sig ordentligt i hagen. Så som han sprang den här gången har han aldrig sprungit. Efteråt var han som en helt annan häst. Han utstrålade nöjdhet hela han. 
 
I tisdags red vi ute i paddocken och trimmade. För att få igång bakbenen red jag många övergångar på rakt spår och var noga med att få tryck i igångsättningarna. Sixten var med på noterna och kom faktiskt igång såpass att han blev rund i formen och kändes spänstig i steget. Styrkan börjar sakta men säkert att komma tillbaka så att han orkar lägga vikt på bakbenen. För att jag skulle slappna av prövade jag att sjunga samtidigt som jag red. Det kan vara ett tips faktiskt. Jag slappnade av och då gjorde även Sixten det. Däremot är ens egen kondition ganska avslöjande... På kvällen red jag även Brownie och denna gången hände det grejer. Jag fick ett bra system av Elin att utgå ifrån och det fungerade riktigt bra. Jag fick känna på hur det ska kännas och vet nu inför fortsättningen vilken känsla jag ska leta efter. Det var riktigt roligt! 
 
Igår red vi ut en av våra vanliga rundor. Sixten fick skritta på ordentligt framåt. Han är väldigt stabil att rida ut på vilket är skönt när man behöver rida i trafiken. Överraskande nog saktade nästan alla bilar farten eller tog ut svängen när det mötte oss. En stor tumme upp till alla bilister!