På Fyra Hovar

Winter wonderland
Ett gäng ovisade bilder från de senaste veckan. Underbart vackert ute och hästarna ser ut att trivas. Sixtens halsdel av täcket har gått sönder så vi ska försöka laga den. Under de kallaste dagara hade han sitt fleesetäcke under vintertäcket, men det hade hästarna lyckats massakera helt i hagen så det fick vi slänga. Tur att han har vinterpäls så att ha klarar sig ändå. 
Tips för kalla stalldagar
Just nu ligger snön över hela landet och minusgrader och kyla är ett faktum. För att hålla värmen i stallet finns många knep att ta till. Underställ, kläder med ylle och lager på lager är en bra utgångspunkt. Här kommer ytterligare några tips:
 
1. Rånarluva
Ett kanske något bortglömt klädesplagg är "rånarluvan". En självklarhet vid skidåkning, så varför inte under ridhjälmen? Perfekt vid uteritter då de håller större delen av ansiktet varmt och inte minst skyddar öronen. Ett annat plus är att den lätt passar under ridhjälmen utan att korva sig. 

2. Fett
Det här tipset fick jag själv förra veckan och var tvungen att testa på. Fett skyddar bra mot kylan och kan framförallt användas på kroppens mest utsatta delar, som i ansiktet till exempel. Under kategorin fett räknar jag vaselin och body butter. (Lugn, ni behöver inte kleta smör i ansiktet...)
 
3. Ridkjol
Vinterns mest användbara plagg för kalla ridpass är helt klart ridkjolen. Med en ridkjol som har dragkedja både bak och fram hålls benen varma och du kan samtidigt få samma ridkänsla som vanligt då ridbyxorna ligger an mot sadeln. 

4. Ridtermobyxor
Skulle ridkjolen inte vara tillräcklig är termobyxor din bästa vän en kall dag. Det finns gott om modeller som är sydda för att rida i. Till exempel de med helskoning. Skulle det fortfarande vara för kallt kan man kombinera både termobyxor och kjol som jag brukar göra när jag skrittar ut. 

5. Polokrage
Kalluften är expert på att leta sig in på kroppen. Se därför till att du har något varmt i halsen. Att ha halsduk på sig under ridning ka innebära en säkerhetsrisk då den kan fastna och orsaka strypning. Därför kan det vara bra att istället ha en polokrage på din tröja. 
 
Har ni ytterligare några tips att lägga till listan?
Uppträning vecka 4
Fjärde veckan av vår uppträning börjar idag. Såhär lyder ordinationen denna veckan: 

"Lägg in 3-6 travpass om 250-400 meter. Rid gärna enstaka steg sidförande och trav över 1-3 bommar för höga benlyft. Vid ridning på ridbana rid ridbanans vägar men undvik arbete på volt. Fortsätt mycket arbete ute i skritt."