På Fyra Hovar

Fokus på fram- och bakdelsvändningar
 
Efter att den senaste veckan ha skrittat ut samma runda varje dag kände vi att det var dags att variera oss. Dessutom är det extremt halkigt ute nu eftersom den snön som kom smälte och sedan frös till igen. Ridhuset kunde idag ha varit ett alternativ, men som ni vet så håller jag mig helst därifrån. Jag vet faktiskt inte så många andra som ratar ridhus även såhär års för att halka runt utomhus istället... Men jag uppskattar ridningen mer utomhus. Paddocken var till min stora glädje fullt ridbar idag. Det ligger ett lager snö där på några centimeter och byggde inga styltor samtidigt som det inte var halkigt. Perfekt när man ska skritta! 
 
Idag fokuserade vi på ett område som jag varit slarvig nog att inte träna så mycket med Sixten, nämligen fram- och bakdelsvändningar. Som tur är var mamma med på marken och gick bredvid och coachade mig. Jag var lite ringrostig med vilka hjälper jag skulle ge Sixten, och för att han inte skulle få dubbla signaler fick hon hålla koll på mig så att jag gjorde rätt. I början gick det lite staplande, men när vi hade blivit varma i kläderna och Sixten förstod vad jag ville blev det en stor förbättring. Att flytta honom på det sättet gav en bra bild av hurvida han tog stöd i yttertygeln eller inte och gjorde honom lösgjord i båda sidorna. Min största uppgift förutom att hålla tungan rätt i mun, och guida honom rätt var att få varje steg aktivt så att han lyfte på benen och trampade runt istället för att vrida runt på stället. 
 
Känslan blev riktigt bra, och han blev rund och fin i formen och inte alls så lång i kroppen som han lätt blir i skrittarbetet. Det gjorde också att vi fick till den bästa serien med skänkelvikningar som vi någonsin gjort. Jag satt med ett stort leende i sadeln. Vilken känsla det är när något man kämpat med plötsligt ger med sig och fungerar som man vill att det ska! För att variera oss ytterligare red vi över två upphöjda bommar där Sixten fick lyfta rejält på fötterna. Underlaget var såpass bra att vi kunde lägga in ett anlat långsidor med trav som vi ska börja med den här veckan. Det var ett riktigt roligt och bra pass vi fick till och gav mig ytterligare motivation till att fortsätta på samma spår. Nu är vi äntligen på gång igen!
#1 - josefine blomberg

Så härligt att ditt ridpass gick bra :)