På Fyra Hovar

Tips för kalla stalldagar
Just nu ligger snön över hela landet och minusgrader och kyla är ett faktum. För att hålla värmen i stallet finns många knep att ta till. Underställ, kläder med ylle och lager på lager är en bra utgångspunkt. Här kommer ytterligare några tips:
 
1. Rånarluva
Ett kanske något bortglömt klädesplagg är "rånarluvan". En självklarhet vid skidåkning, så varför inte under ridhjälmen? Perfekt vid uteritter då de håller större delen av ansiktet varmt och inte minst skyddar öronen. Ett annat plus är att den lätt passar under ridhjälmen utan att korva sig. 

2. Fett
Det här tipset fick jag själv förra veckan och var tvungen att testa på. Fett skyddar bra mot kylan och kan framförallt användas på kroppens mest utsatta delar, som i ansiktet till exempel. Under kategorin fett räknar jag vaselin och body butter. (Lugn, ni behöver inte kleta smör i ansiktet...)
 
3. Ridkjol
Vinterns mest användbara plagg för kalla ridpass är helt klart ridkjolen. Med en ridkjol som har dragkedja både bak och fram hålls benen varma och du kan samtidigt få samma ridkänsla som vanligt då ridbyxorna ligger an mot sadeln. 

4. Ridtermobyxor
Skulle ridkjolen inte vara tillräcklig är termobyxor din bästa vän en kall dag. Det finns gott om modeller som är sydda för att rida i. Till exempel de med helskoning. Skulle det fortfarande vara för kallt kan man kombinera både termobyxor och kjol som jag brukar göra när jag skrittar ut. 

5. Polokrage
Kalluften är expert på att leta sig in på kroppen. Se därför till att du har något varmt i halsen. Att ha halsduk på sig under ridning ka innebära en säkerhetsrisk då den kan fastna och orsaka strypning. Därför kan det vara bra att istället ha en polokrage på din tröja. 
 
Har ni ytterligare några tips att lägga till listan?
#1 - Hanna

Vill bara komma fram och meddela att jag verkligen gillar din blogg, har följt den i smyg ett tag nu ;) Jag rekommenderar fingervantar (superbra med såna som går att använda på smartphones) under dom tjocka vintervantarna, för dagar när det är riktigt kallt. Då förlorar man inte lika mycket värme om man skulle behöva ta av sig tjockvantarna. Tips från någon som haft närmare -30 i två veckors tid och lagrat kläder till överdrift både vid ridning och i stallet, haha. Ha de bra!

Svar: Hej och vad roligt att du kikar in här! :) Bra tips! Det ska jag absolut prova. Händer och fötter är det som är svårast att klä mot kylan :) Ha det toppen!
På Fyra Hovar