På Fyra Hovar

Hoppning och stalltvätt
Godkväll så här mitt i natten. Dygnet har för tillfället för få timmar känns det som. Jag har jobbat övertid hela veckan, så tiden räcker inte till mycket mer än att just jobba, rida (nästan varje dag) och sedan göra matlåda innan det är das att sova. Ganska härligt ändå tycker jag. Det är skönt att vara igång med en rutin i vardagen. 
 
Idag hoppade jag Sixten i paddocken. Han kändes rätt fin. Lite träningsvärk hade han från vårt lysande bra dressyrpass i förrgår men han värmde ur det efter en stund. På slutet taggade han till och fick bättre driv framåt. I början av ridpasset kändes han lite framtung och orkade inte lägga vikten på sina bakben. Hoppar gör han däremot alltid bra. Sakta men säkert utvecklar han sin bakbensteknik. Det märks inte så tydligt när hindren är låga, men vid de lite högre sprången kniper han i alla fall inte längre. Med mer styrka och träning är jag övertygad om att han kommer utveckla den ännu mer. Han är ju smart visserligen och tar inte i mer än det behövs. Även om jag tycker att det börjar bli lite högt när hinderhöjden närmar sig 1,20 så tycker Sixten att det är småhinder. 
 
I filmen har jag klippt ihop några sekvenser från idag och några från förra veckan då vi hoppade studs. För egen del behöver jag öva upp min kroppskontroll så att jag inte skruvar mig i landningen. Även jag har mina svagheter som behöver jobbas med och inte bara Sixten. 
 
Igår fick Sixten vila eftersom vi hade vår årliga stalltvätt. Nu är boxen högtryckstvättad och ren. Jonas och jag var inne på om vi ska måla om hans box. Det skulle verkligen behövas. 
 
Era tips för en lösgjord häst
Vårt största fokus i ridningen just nu ligger på att få Sixten lösgjord ordentligt så att han kan använda hela sin stora kropp på rätt sätt. I veckan har jag ridit mina två bästa dressyrpass någonsin till följd av att vi tränat ordentligt utan avbrott. För oss tar uppvärmningen lång tid och får inte skyndas på. Sixten måste få ta sin tid att jogga igång kroppen och bli varm innan vi kan börja rida "på riktigt". 
 
Jag vill gärna ha era tips. Hur gör ni för att få er häst lösgjord? Har ni någon favoritövning? Dela gärna med er så får jag något nytt att testa!
Bloggen is back
Hallå på er! Bloggen is back! Den fick semester i ett antal veckor eftersom min dator har varit full så att jag inte har kunnat ladda in några nya bilder. Men nu så! I mitt liv har det hänt en del sedan sist. Det kanske allra roligaste som inte är förknippat med hästar är att jag har fått ett nytt jobb. Sedan en vecka tillbaka jobbar jag på ett nybyggt jättestort lager. Än så länge det klart bästa jobbet jag har haft. Den annars vanliga söndagsångesten är numera som bortblåst och jag ser fram emot att gå till jobbet på morgonen. Precis som det ska vara, eller hur? 
 
 
Efter tävlingen i Lilla Edet gjorde sig Sixten illa i transporten på vägen hemåt och fick därför vila ett tag. Som tur är läkte såren ihop fint och det blev inga större skador. Han hade det sedan lite tufft när vi släppte ihop på bete, och blev jagad i hagen. I den vevan trampade han också snett och blev dessvärre halt. Ibland känns det hopplöst när det dyker upp nya skador hela tiden. Vi flyttade honom därför till ett annat bete där han fick en vecka. Inte heller där kom han så bra överens med hagkompisarna så vi flyttade därför tillbaka honom till Sjuntorp där han nu går på bete med sina vanliga hagkompisar i en hage som han i flera år har gått på bete i. Sixten var väldigt nöjd över att komma hem till sina vanliga grabbar igen och gå i en hage där han känner igen sig. Det märktes på hela honom. Nu har vi dessutom bra träningsmöjligheter under hela sommaren.
 
Bara för att han går på bete dygnet runt betyder det inte att det blir någon större semester. Tvärtom så tränar vi bättre än någonsin. Vi har varit väldigt konsekventa med träningen och har kunnat följa vår plan precis som det varit tänkt. Sixten gör framsteg och även jag själv. Ordentlig ridning ger resultat. Jag känner mig motiverad att träna mer och vill utvecklas varje dag. Nu när jag kommer börja tjäna bättre öppnar sig möjligheter för fler träningar för instruktör. Det hela känns väldigt positivt! 
 
Sixten har även fått kiropraktorbehandling, blivit skodd och varit hos tandläkaren sedan jag skrev här senast. Han såg mycket bättre ut i munnen vid tandläkarbesöket och behöver inte komma tillbaka efter samma korta tidsperiod denna gången. Det kändes väldigt skönt med tanke på att han varit ful i munnen tidigare.