På Fyra Hovar

Hoppning och stalltvätt
Godkväll så här mitt i natten. Dygnet har för tillfället för få timmar känns det som. Jag har jobbat övertid hela veckan, så tiden räcker inte till mycket mer än att just jobba, rida (nästan varje dag) och sedan göra matlåda innan det är das att sova. Ganska härligt ändå tycker jag. Det är skönt att vara igång med en rutin i vardagen. 
 
Idag hoppade jag Sixten i paddocken. Han kändes rätt fin. Lite träningsvärk hade han från vårt lysande bra dressyrpass i förrgår men han värmde ur det efter en stund. På slutet taggade han till och fick bättre driv framåt. I början av ridpasset kändes han lite framtung och orkade inte lägga vikten på sina bakben. Hoppar gör han däremot alltid bra. Sakta men säkert utvecklar han sin bakbensteknik. Det märks inte så tydligt när hindren är låga, men vid de lite högre sprången kniper han i alla fall inte längre. Med mer styrka och träning är jag övertygad om att han kommer utveckla den ännu mer. Han är ju smart visserligen och tar inte i mer än det behövs. Även om jag tycker att det börjar bli lite högt när hinderhöjden närmar sig 1,20 så tycker Sixten att det är småhinder. 
 
I filmen har jag klippt ihop några sekvenser från idag och några från förra veckan då vi hoppade studs. För egen del behöver jag öva upp min kroppskontroll så att jag inte skruvar mig i landningen. Även jag har mina svagheter som behöver jobbas med och inte bara Sixten. 
 
Igår fick Sixten vila eftersom vi hade vår årliga stalltvätt. Nu är boxen högtryckstvättad och ren. Jonas och jag var inne på om vi ska måla om hans box. Det skulle verkligen behövas. 
 
#1 - gaby

så fina! hästen passar verkligen in grön! :D

hur stor är hästen? tycker han ser så megastor ut hehe kanske för att jag är van vid ponny.. :p

Svar: Tack! :D Han är rätt stor, runt 1,78m i mankhöjd ;)
På Fyra Hovar