På Fyra Hovar

En veckas riduppehåll
 
Hej på er!
Jag har haft en veckas riduppehåll medan Sixten har fått ta det lite lugnt han med. Anledningen till det är att jag gick omkull med en häst i början av förra veckan och blev lite blå. Ett ordentligt blåmärke på höften och en rotation i bäckenet kom jag undan med, så med andra ord gick det bra. Bäckenskadan har jag haft sedan tidigare då jag ramlade av Ginnie för några år sedan så jag kände rätt snabbt att det hade hoppat snett igen. Men jag fick som tur var hjälp att dra rätt det av min sjukgymnast samma dag. Nu har jag fått ett antal övningar jag ska göra dagligen för att stärka upp musklerna runt bäckenet samt rygg och mage. Däremot ska jag ta det lite lugnt med ridningen någon vecka så att det stabiliserar sig igen. 
 
Under tiden jag inte har ridit har Sixten fått gå promenader och blivit longerad. Nästa vecka kör vi försiktigt igång med ridningen igen. Vi skulle få börja hoppa denna tionde vecka på igångsättningen men det får vi ta så smått det med nästa vecka. Visserligen fuskade jag en dag denna vecka och skuttade över en sockerbit med Sixten. Jag hade räknat med att han skulle leva rövare och bli lite vild, men han höll sig på mattan och klev över så fint. Kanske kände han på sig att piloten var lite skev i kroppen. 
 
Innan jag trillade omkull med hästen så hade vi några härliga dagar med ridning utomhus. Jag fick till och med upp Jonas en stund på Sixten medan vi gick på promenad. Sixten sköter sig så fint när han har en nybörjare på ryggen. Inte ens de läskiga maskinerna vid paddockbygget fick honom att ta ett steg åt sidan. Föresten så passade vi på att miljöträna Sixten med en grävskopa som höll på att gräva ner kablar. Då var han stencool och kikade bara nyfiket på trots att vi bara stod några meter ifrån den.