På Fyra Hovar

Onsdags- och torsdagsmotion
Två bilder från longeringen igår. Mycket energi att bli av med.
Vårkänslorna höll i sig även igår vilket gjorde att jag beslutade mig för att Sixten fick springa av sig i lina. Det fanns lite energi att bli av med även om han var betydligt lugnare jämfört med dagen innan. Ikväll blev det däremot äntligen ett uppsuttet ridpass i paddocken. Sixten har fått gå utan täcke i hagen i tre dagar. De två första var vädret soligt och fint medan det idag var mulet och kallare. Han skulle behövt haft på sig täcke idag, men det blev en misskalkylering då vi trodde att det skulle vara fint även idag. Däremot var han inte så noga med att komma in från hagen så det bekymrade honom inte märkbart.
 
Fällningen har kommit igång ordentligt och jag hoppas att den går snabbt denna gången. Sixten blir väldigt öm i skinnet under fällningen så det brukar vara en jobbig period för honom. Han var till en början något stel i musklerna idag vilket jag hade räknat med eftersom han hade gått naken ute. Vi hade det lite kämpigt i vänster varv där han inte ville ta min innerskänkel utan gick och tryckte emot. Bättre blev det när han hade kommit igång och blivit varm i kroppen. Imorgon får han ha på sig täcket igen för att hålla musklerna varma under dagen. 
 
För att göra ridpasset lite roligare red vi över bommar och även över ett pyttelitet hinder. Min kropp kändes lite instabil idag så jag fick kämpa med att sitta rakt över Sixten. Vänster varv är mitt svåraste varv att rida i just nu och jag puttar ut rumpan till höger. I höger varv hittar jag balansen mycket enklare. Det är lite frustrerade att min kropp inte hänger med nu när Sixten känns finare än någonsin. Nu gäller det verkligen att jag tar tag i min egna träning så att det inte är jag som sätter käppar i hjulen för vår fortsatta träning.