På Fyra Hovar

Film och resultat från tävlingen
Vi är supernöjda efter dagens tävling. Vi hoppade 1 meter i Lilla Edet på deras lokala tävling. Vår debut i lokal banhoppning och i 1 meter också. Han skötte sig kanon på framridningen och även på banan. Vi hade ett guldläge att vara först på plats i ridhuset för att rida fram så Sixten hann spana in omgivningen i lugn och ro innan vi fick sällskap. Allting flöt på enligt planen med allt från de hålltider vi hade satt upp till upplägget på framridningen. Framhoppningen var väldigt blöt så jag hoppade bara ett språng per hinder. Det fick räcka tyckte jag. Sixten har inte den bästa konditionen just nu så jag ville inte att han skulle kännas trött eller stum när jag red in på banan. 
 
Väl inne på banan hoppade han alla hinder bra. På några hinder stod han emot en del så att jag fick lägga på mycket ben. Men stannade, det gjorde han inte. Vår största svårighet blev kombinationen med oxer som insprång. Där hade Sixten tänkt stanna, men det tänkte inte jag. Så han fick fint kliva över nästan från stillastående och fick därför med sig en bom på utsprånget som var ett räcke. Lite otur på en annars bra runda, men huvudsaken var att han hoppade över alla hinder. Jag var strålande glad! Kanske inte den snyggaste rundan vi har gjort, men trots det en av de bästa. Han kämpade hela vägen och gjorde precis det jag sa till honom. 
 
Tyvärr trampade han sig i transporten på vägen hem och blödde en del från ena bakbenet. Vi fick skynda oss raka vägen in i spolspiltan där omplåstring väntade. Nu står han inne med bandage och äter lunch. Jag ska tillbaka lite senare och kolla till honom. Om vi har tur läker det snabbt igen. I så fall kommer jag se till att anmäla oss till tävling snart igen.