På Fyra Hovar

Winter photoshoot
Samtliga av bilderna är fotade av pappa, Stefan Bennhage. Tusen tack för hjälpen idag! Jag har i flera år velat ta bilder som dessa och har haft många bilder i huvudet på hur man skulle kunna göra. Detta blev ett första test, och när kreativiteten kommer tillbaka kommer det säkerligen fler. Underbar dag!
Snöstorm och vilodag
 
Vilket vinteräder vi har fått det senaste dygnet! Jag älskar snö och blev överlycklig när den väl la sig på marken utan att smälta bort. Med sommardäck på bilen blir det visserligen lite krångligt att ta sig så lång men som tur är fick jag låna mina föräldrars bil till jobbet idag. Sixten får en vilodag idag och jag likaså. Jonas kom nämligen hem från Norge en sväng idag och stannar i några dagar. Vi får passa på att umgås när vi kan. Han flyttade dig för drygt en månad sedan för att spela bandy och jobba så numera är vi bara deltidssambos (kan man ens skriva så?). 
 
Om snön ligger kvar imorgon ska jag ta ut Sixten och busa i snön. Det blir bra styrketräning. Dessutom är det ju så mysigt! Vintertäcket åkte på igår vilket var bra då temperaturen har sjunkit rejält. Nu får vintern gärna stanna här och så kan vi hoppa över den midre roliga lerperioden. 
Dagens dressyrtävling
 
Vi överlevde dagens tävling! Debuten är gjord i LA:2 och jag kom ihåg programmet. Alltid något. Procenten blev verkligen inte bra och protokollet gömmer jag undan någonstans, men trots det så är jag ganska nöjd över vår prestation. Det hade förstås snöat inatt som jag förmodar att det gjort i en stor del av landet och underlaget utomhus var aningen hårt och fruset. Möjligheten fanns att få rida fram inomhus mellan klasserna men jag valde istället att brodda runt om och börja rida fram utomhus. Vi fokuserar bäst när vi får rida i lugn och ro med gott om plats. Det kan man minst sagt säga att vi fick för samtliga andra valde det något varmare och mer vindstilla ridhuset före att rida fram ute i kylan och blåsten. Smart val av de andra kan jag tycka! 
 
En stund innan jag skulle starta fick vi tre ekipage som skulle rida lätt a komma in på banan och rida fram en liten stund. Detta var ett stort plus då Sixten var väldigt tittig på omgivningen och larvade sig för såväl domare som bokstäverna runt banan. Jag försökte att jobba honom så mycket som möjligt i trav och galopp för att han skulle bli så varm som möjligt. Helt uppvärmda kände vi oss inte riktigt när det sedan var dags att starta, så vi gjorde så gott vi kunde åt situationen. Skänkelvikningarna i trav fick vi inte alls till. Åt ena hållet bockade vi oss igenom hela diagonalen och åt det andra hållet fick vi flyttat några steg. Vi hade även en stor miss på en galoppdiagonal då Sixten bestämde sig för att bryta av och skutta iväg. I övrigt var han ganska spänd och tappade formen då och då. Det jag var mest nöjd med var skrittbågen där man skulle länga tygeln och galoppvolten åt ena hållet där han slappnade av mer. 
 
På det stora hela är jag nöjd över att vi kom runt hela programmet och att jag hann med alla moment. Det finns en klar förbättringspotential för framtiden, och vem vet, det kanske blir fler dressyrtävlingar framöver.