På Fyra Hovar

Anmälda till tävling
Hoppsan hejsan och så var vi anmälda till årets första dressyrtävling. Vi rider en klass nu på söndag när klubben anordnar KM. För seniorer på privathäst rids KMet i LA:2. Det är ett helt nytt program för oss som dessutom går på kortbana. Just storleken på banan tror jag kommer bli den största utmaningen. Kortsidan blir typ tre galoppsprång lång och långsidan är inte mycket längre den. Lite utmaning ska man väl ha. Har ni dressyrryttare där ute några tips för hur vi ska få plats tro? Jag har heller aldrig ridit lätt a tidigare så det tillkommer en del "nya" moment och rörelser som varken jag eller Sixten har tävlat med ridigare. Bland annat har vi skänkelvikning i trav, förvänd galopp och skrittpiruett. När vi har tränat dessa moment har de suttit ganska bra, men det är stor skillnad på att träna på ett moment i taget till att lägga ihop allt i tävlingssammanhang. I vilket fall ska det bli en rolig utmaning att ta sig an. 
 
Träningen har gått fortsatt bra för oss. Vi har haft en fortsatt stigande formkurva även om det som vanligt innebär både riktigt bra ridpass och pass där vi hade kunnat prestera bättre. Min rygg har också varit ett problem men med besök hos både naprapat och massör känns den nu bättre. Jag är nu ordentligt tejpad på ryggen och har mitt back on trackbälte som extra support. Nu ska jag jobba vidare med mina övningar som jag har fått så att jag får ordning på allt. 
 
Framförallt är det hård träning som gäller inför helgen. Vårt mål blir att komma runt programmet och att bara ha roligt! 
Ovisade hoppbilder
Dessa bilder togs för några veckor sedan. Där var någonstans här omkring som jag insåg hur mycket jag skruvar mig i luften över hindren. Just skruvandet har jag övat på sedan dess och har faktiskt kunnat rätta till lite. Snygga miner har jag i alla fall när jag är koncentrerad, haha!
Full fart framåt, med stopp på vägen
 Bild från i vintras.
Träningen har fortsatt bra för oss sedan vi var iväg och hopptränade. Jag har lyckats förfina mina hjälper och vi har tillsammans försökt känna in hur vi ska lägga upp ridpassen, vilket tempo och vilken form vi ska ha och så vidare. Det har kort och gott varit en vecka där vi prövat oss fram. Att få nya redskap och verktyg att ta med sig i sin träning tycker jag är väldigt roligt! Just den där experimentfasen där man testar sig fram är väldigt spännande. Jag försöker alltid att ta till mig så mycket tips och idéer jag kan och sedan får man välja ut de bästa delarna att lägga till i sitt system. Viktigt tror jag är att man följer sin magkänsla och sin grundplan så att man inte tappar bort sig, men att man samtidigt är öppen för förbättringar. 
 
Förra veckan och början på den här fick vi till många varierade träningspass. Allt från cavalettis, till hoppning och dressyrpass. Och på det två stycken skritturer för att komma ifrån ridbanan. Sixten har också fått täcke på sig i hage nu lagom till att vädret har slagit om och det har blivit höst på riktigt. Burr vad det har blivit kyligt i vinden helt plötsligt. Med kallare väder kommer också en piggare Sixten med mer bus i kroppen. Under ett av våra ridpass i veckan betedde han sig som ett brunstigt sto. Vid minsta lilla jobbighet tjurade han till och så var det ben som sprattlade överallt. Eller så tyckte han att matte körde ett tråkigt ridpass och tog egna initiativ och skuttade runt haha. Det fanns inte mycket mer att göra än att skratta åt honom som han bar sig åt. Han må vara vallack, men har en hel del humör. Rätt charmigt måste jag säga. 
 
För tillfället har jag tyvärr åkt på en riktigt seg förkylning och har fått stanna hemma från jobbet i två dagar. I min familj har vi regeln att om man är för sjuk för att jobba, då är man för sjuk för att rida. Så jag har fint fått finna mig i att ligga i sängen och inte åka till stallet. Mamma har fixat det åt mig som tur är. Det är tacksamt när man är två stycken som delar på ansvaret. Jag hoppas på att bli frisk snart så att jag kan köra vidare med träningen!