På Fyra Hovar

Full fart framåt, med stopp på vägen
 Bild från i vintras.
Träningen har fortsatt bra för oss sedan vi var iväg och hopptränade. Jag har lyckats förfina mina hjälper och vi har tillsammans försökt känna in hur vi ska lägga upp ridpassen, vilket tempo och vilken form vi ska ha och så vidare. Det har kort och gott varit en vecka där vi prövat oss fram. Att få nya redskap och verktyg att ta med sig i sin träning tycker jag är väldigt roligt! Just den där experimentfasen där man testar sig fram är väldigt spännande. Jag försöker alltid att ta till mig så mycket tips och idéer jag kan och sedan får man välja ut de bästa delarna att lägga till i sitt system. Viktigt tror jag är att man följer sin magkänsla och sin grundplan så att man inte tappar bort sig, men att man samtidigt är öppen för förbättringar. 
 
Förra veckan och början på den här fick vi till många varierade träningspass. Allt från cavalettis, till hoppning och dressyrpass. Och på det två stycken skritturer för att komma ifrån ridbanan. Sixten har också fått täcke på sig i hage nu lagom till att vädret har slagit om och det har blivit höst på riktigt. Burr vad det har blivit kyligt i vinden helt plötsligt. Med kallare väder kommer också en piggare Sixten med mer bus i kroppen. Under ett av våra ridpass i veckan betedde han sig som ett brunstigt sto. Vid minsta lilla jobbighet tjurade han till och så var det ben som sprattlade överallt. Eller så tyckte han att matte körde ett tråkigt ridpass och tog egna initiativ och skuttade runt haha. Det fanns inte mycket mer att göra än att skratta åt honom som han bar sig åt. Han må vara vallack, men har en hel del humör. Rätt charmigt måste jag säga. 
 
För tillfället har jag tyvärr åkt på en riktigt seg förkylning och har fått stanna hemma från jobbet i två dagar. I min familj har vi regeln att om man är för sjuk för att jobba, då är man för sjuk för att rida. Så jag har fint fått finna mig i att ligga i sängen och inte åka till stallet. Mamma har fixat det åt mig som tur är. Det är tacksamt när man är två stycken som delar på ansvaret. Jag hoppas på att bli frisk snart så att jag kan köra vidare med träningen!