På Fyra Hovar

Filmer på ingång - först hoppning
Kvällens lilla projekt är att klippa filmer, något som visade sig vara klurigare än jag tänkt mig. Jag har inte hunnit skaffa mig ett lämpligt videoredigerarprogram på min laptop utan klipper just nu filmerna i telefonen. Av de anledningen tar det lite längre tid än vanligt. Voltigefilmen får bli mestadels en failvideo där man kan få sig ett och annat skratt åt alla klumpigheter och smickrande vinklar. Det bjuder jag på! Jag kommer också att lägga ut en film från i onsdags då vi hade hoppträning.
 
Träningen gick förresten mycket bättre än veckan innan. Den här gången var samspelet och kommunikationen oss emellan (mellan mig och Sixten alltså) betydligt bättre. Hemläxan blir att sätta upp ett bättre grundtempo och där komma till ridning och förbättra kontrollen. Just nu tar jag bort galoppen och det blir nästan för lydigt samtidigt som jag backar in i hindren. Vi har även varit ute på grusvägarna och travat och galopperat för att hitta en naturlig framåtbjudning men också för att det är skönt att komma bort från ridbanan och ut i naturen. Ett uppskattat ridpass både hos häst och ryttare. 
 
Klippet ovan är från igår då vi hoppade i paddocken. Vi filmade bara sista rundan där mjölksyran blev påtaglig och jag fick lägga på ordentligt mycket ben för att vi skulle häva oss runt banan. Vi båda behöver öva upp vår styrka och kondition så att vi orkar runt en tävlingsbana. En liten spoiler där kanske... 
Voltige - hellre kul än bra
Voltige blev dagens aktivitet med Sixten, för att bryta av och göra något annat. Det är ju så skoj! Idag höll vi oss till mottot "hellre kul än bra" helt utan undantag. Någon större finess kan jag inte påstå att jag hade. Däremot var underhållningsvärdet stort och både jag själv, mamma och min lillebror fick några goda skratt åt min osmidighet. Ludde filmade större delen av träningspasset, så det kommer med stor säkerhet att dyka upp en bloopers-video här inom kort. Tills dess får dessa mobilbilder illustrera den fina kvällen vi hade i paddocken. 
Dokumentären ni alla borde se
Het på tapeten just nu är dokumentären om All In, även kallad "Allan" som precis släppts på svt play. Den har redan slagit någon form av visningsrekord vilket jag förstår helt och fullt. En fantastiskt välgjord dokumentär där tittarna får följa historien kring Allan från det första mötet med Peder och fram till OS. Känslan man har lyckats fånga med både intervjuer, musik och inte minst det filmade materialet träffar rakt i hjärtat. Jag satt fängslad under den timmen då jag såg programmet. Har ni inte redan sett den tycker jag att ni omedelbart ska klicka er in på Svt play och titta. Inte bara för att historien i sig är fin utan även för att ta del av kloka ord från Peder som ger en inblick i hans hästfilosofi. Jag tror att vi alla har mycket att lära av vad han säger.