På Fyra Hovar

Filmer på ingång - först hoppning
Kvällens lilla projekt är att klippa filmer, något som visade sig vara klurigare än jag tänkt mig. Jag har inte hunnit skaffa mig ett lämpligt videoredigerarprogram på min laptop utan klipper just nu filmerna i telefonen. Av de anledningen tar det lite längre tid än vanligt. Voltigefilmen får bli mestadels en failvideo där man kan få sig ett och annat skratt åt alla klumpigheter och smickrande vinklar. Det bjuder jag på! Jag kommer också att lägga ut en film från i onsdags då vi hade hoppträning.
 
Träningen gick förresten mycket bättre än veckan innan. Den här gången var samspelet och kommunikationen oss emellan (mellan mig och Sixten alltså) betydligt bättre. Hemläxan blir att sätta upp ett bättre grundtempo och där komma till ridning och förbättra kontrollen. Just nu tar jag bort galoppen och det blir nästan för lydigt samtidigt som jag backar in i hindren. Vi har även varit ute på grusvägarna och travat och galopperat för att hitta en naturlig framåtbjudning men också för att det är skönt att komma bort från ridbanan och ut i naturen. Ett uppskattat ridpass både hos häst och ryttare. 
 
Klippet ovan är från igår då vi hoppade i paddocken. Vi filmade bara sista rundan där mjölksyran blev påtaglig och jag fick lägga på ordentligt mycket ben för att vi skulle häva oss runt banan. Vi båda behöver öva upp vår styrka och kondition så att vi orkar runt en tävlingsbana. En liten spoiler där kanske... 
#1 - Kristina

Tack för en superintressant blogg! :D

Kolla jättegärna in min nya blogg som handlar om hur det är att börja rida som vuxen! :D (http://capriole.blogg.se) Följ med på min resa in i hästvärlden. <3 Den kommer bli både spännande och väl uppdaterad!