På Fyra Hovar

Polishäst nästa - miljöträning deluxe
 
Ikväll har vi roat oss med att miljöträna med alla möjliga spännande föremål. Inspirationen till det hämtade vi från hur polishästar tränas. Vi har ridit med flagga, övat med paraply och med plastband. Lite spännande var det förstås men Sixten visade åter prov på sin coolhet. Han finner sig i de flesta för en häst onaturliga situationer bara man skojar till det. Läskigast var helt klart paraplyet. Det fick vi introducera väldigt lugnt och försiktigt. På slutet stod han lugnt och fint när jag höll i det och när mamma hoppade omkring med det samtidigt som hon sjöng... Det kanske inte är så konstigt att han är härdad trots allt. Flaggan och plastbanden gick mycket snabbare att få honom att acceptera. Med flaggan kunde vi tillslut galoppera runt i paddocken och både den och plastbanden kunde vi lägga på honom över halsen och huvudet. 
 
Nästa gång ska vi lägga till ytterligare moment som exempelvis presenning, någon boll och kanske tomtebloss. Det kan bli kul! 
Vi får öva på rosetter
Kanske glömde jag att nämna att det var vår första lokala placering igår. Mycket misstänksamt tyckte Sixten när han skulle få sin rosett på prisutdelningen. Han la i backen och tänkte då inte låta något gult och fladdrigt komma i närheten av honom. Det här var hans första prisutdelning om man bortser från team chasingen (men där var prisutdelningen oftast till fots) så han har inte fått "rosett öva". Ärovarv tyckte han desto bättre om. Har vi tur blir det fler sådana framöver.
Tävling och placering
Vi har haft en rolig helg med årsdebut på tävlingsbanan! Hemmaklubben arrangerade lokal hopptävling, så Sixten och jag passade på att vara med. Vi hoppade bara en klass fast att vi anmält oss till två. Anledningen till det var helt enkelt att vi var så nöjda med första klassen att det kändes onödigt att pressa ännu mer och riskera att få en dålig andra runda. Konditionen har vi inte riktigt någon av oss så en runda kändes väldigt lagom. Klassen vi hoppade var 100 centimeter A:0/A:0. Sixten var helt cool under hela dagen och skötte sig toppenbra. Trots min tidigare nervositet klarade vi av att ta dagen med ro. Bra planering gjorde att vi slapp stress vilket var tur. Sixten verkade tycka att det var roligt att hoppa och taggade till ordentligt på framhoppningen. Väl inne på banan var min plan att inte mesrida utan att sätta upp ett bra tempo. Den planen lyckades vi hålla, och vi kom runt banan och över alla hinder felfritt. Några missförstånd blev det med taxeringen där jag ville plocka bort galoppsprång men Sixten var lite försiktig av oss och ville ta ett extra. Några ryttarmissar som jag tar på mig och lägger till erfarenhetsbanken. På det stora hela var det en bra runda som resulterade i en tredjeplats! Superkul! Jag hade inte kunnat vara mer nöjd över Sixtens insats.